- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vas Márton kihirdette a vb-re készülő, jövő héten franciaországi tornára utazó U20-as válogatott keretét

Vas Márton vezetőedző és stábja kijelölte az U20-as válogatott keretét a franciaországi torna előtt – írja a jegkorongszovetseg.hu. Ez a csapat utolsó felkészülési lehetősége a decemberi divízió I/B világbajnokságot megelőzően.

Az U20-as jégkorong-válogatott jövő héten felkészülési tornán vesz részt Franciaországban Fotó:  jegkorongszovetseg.hu [1]

Az U20-as jégkorong-válogatott jövő héten felkészülési tornán vesz részt Franciaországban  •  Fotó: jegkorongszovetseg.hu

A névsorban három kapus, hét hátvéd és 13 csatár szerepel. Hat Erste Liga-klubból érkeznek jégkorongozók, és öt légiós is meghívót kapott.

A kerettagok november 4-én találkoznak a Tüskecsarnokban, és pár napos összetartást követően a franciaországi Vaujany-ba utaznak. A tornán a házigazdák mellett az olaszok és a divízió I/A csoportos szlovénok lesznek az ellenfeleink.

A juniorválogatott már augusztus elején megkezdte a felkészülést az Egyesült Államok U18-as válogatottja elleni találkozóval, majd nyár végén részt vett a hagyományos karlstadi SuperChallenge tornán is.

A magyar U20-as válogatott tavaly, Lengyelországban a 3. helyen zárt a divizió I/B világbajnokságon Szlovénia és a házigazda Lengyelország mögött, így nem tudott szintet lépni.

AZ U20-AS VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Horváth Dominik (IOGJA), Márkus Levente (UTE),  Sági Máté (Vasas)
Védők: Bogesic Vedran (MAC), Gáspár Levente (Vasas), Hadobás Zétény (Arlanda Wings – Svédország), Kudor Bendegúz (MAC), Dóczi Zsombor (MAC), Pokornyi Dávid (UTE), Szécsi Patrik (HK Budapest)
Csatárok: Almási Márk (Fehérvári Titánok), Ambrus Gergő (Fehérvári Titánok), Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Horváth László (SC Csíkszereda – romániai),  Kónya Krisztián (Linz – Ausztria), Kovács Alex (Fehérvári Titánok) Kovács Sebestyén (UTE), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Révész Marcell (Zürich Lions – Svájc), Péter Donát (Augsburg – Németország), Sárdi Máté (Dukla Trencín – Szlovákia), Schlekmann Márk (MAC), Zsigmond Áron (UTE)
A franciaországi felkészülési torna menetrendje
2019. november 7. 15:00 Magyarország–Olaszország
2019. november 8. 19:00 Franciaország–Magyarország
2019. november 9. 11:30 Magyarország–Szlovénia

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [2] a sportági aloldalunkon.