- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Cselgáncs: Gőz Roland és Sipőcz Richárd is U23-as Európa-bajnok!

Gőz-Roland eju.net 1 [1]

Gőz U23-as Európa-bajnok lett  •  Forrás: eju.net

A cselgáncsozók oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokságának zárónapján a 20 esztendős Gőz Roland a -90 kilogrammosok mezőnyében kiemeltként kezdte meg szereplését. Első összecsapásán a bosnyák Toni Mileticset győzte le 2 perc 29 másodperc alatt, majd nagyjából ugyanannyi időre volt szüksége a fehérorosz Alekszander Szidorik ellen. Az elődöntőben orosz ellenfél következett, Roman Dontszov. Az ippon kicsivel több mint egy perc után jött. A fináléban az a német Falk Petersilka várt Gőzre, aki korábban kiejtette a súlycsoport másik magyarját, Tóth Aport. A rendkívül szoros döntőben végül wazarival Gőz bizonyult jobbnak, így azok után, hogy a junior Európa-, és világbajnokságon ezüstérmet szerzett, az idősebbek között összejött számára a régóta áhított arany.

A +100 kilogrammosok között a 18 éves Sipőcz Richárd junior Európa- és világbajnoki bronzéremmel a zsebében érkezett a kontinensversenyre. A magyar fiúnak kiemeltként három meccset kellett nyernie az aranyért. A bolgár Ivajlo Dimitrov ellen kezdett, és 1 perc 10 másodperc alatt vetett véget a küzdelemnek, majd már az elődöntőbe lépve a finn Martti Puumalainen sem bírta ellene két percig. A fináléban Jur Spijkers személyében holland kihívó várt rá, de Sipőcz újra ellenállhatatlannak bizonyult és másfél perc után ipponnal szerzett bajnoki címet.

„Ha a szezon elején valaki azt mondja, hogy kétszer leszek harmadik junior-világversenyen, nem biztos hogy aláírtam volna. Legalább az egyikről fényesebb medállal szerettem volna hazatérni. Az U23-as Európa-bajnokságon igyekszem javítani” nyilatkozta Sipőcz a verseny előtt a szövetségnek. Sikerült javítani.

A két fiú mellett a lányok +78 kilogrammos mezőnyében Szigetvári Mercédesz is kitett magáért. Miután első meccsét elveszítette a cseh Pauloszovával szemben a vigaszágra került, ahol a török Esir és az orosz Guscsina legyőzésével bronzérmet szerzett.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN [2] a sportági aloldalunkon.