UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-11-03 19:41

Kézilabda: Vámos Petra a világbajnokságra készülő női válogatott legfiatalabbja

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kijelölte a magyar női kézilabda-válogatott bő, 28 fős keretét az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra – tájékoztatott honlapján a magyar szövetség. A keret legfiatalabb tagja a 19 éves, junior Európa-bajnok Vámos Petra.

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen kijelölte az év végén a Japánban rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő keretet. A 28 fős bő válogatottban helyet kapott a még utánpótláskorú debreceni irányító, a 19 éves, junior Európa-bajnok Vámos Petra is, akiről a kapitány külön is szót ejtett.

vámos-petra-debrecen
vámos-petra-debrecen
Vámos Petra folyamatosan lehetőséget kap klubjában, a fizikai teszteken ő is jól teljesített, hiszek benne, hogy stílusa jól illeszkedhet a mi stratégiánkba, amennyiben lehetőséget kap a világbajnokságon.” A szakember arra is kitért, hogy Vámos mellett akad még jónéhány fiatal játékos a csapatban. „Több fiatal játékos is kopogtat a keret ajtaján, közülük többen szerepelnek a névsorban, de akik ezúttal nincsenek ott, ők is berobbanhatnak, akár már jövőre, de már a mostani keret is az elmúlt időszak fiatalításának jegyében állt össze. Nagyon örülök, hogy ennyi tehetséggel dolgozhatok együtt, akik még mindig csupán 20-23 évesek, esetleg annál is fiatalabbak. A világbajnokságra 18 játékos utazik majd ki, a jövő héten már a szűkített keretet is kihirdethetjük” – mondta. A teljes névsor és a válogatott programja ITT érhető el. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.