- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: Bognár Alex a hét csapatában, de továbbra is a feltörekvő fiatalok között

Aki követi a férfi kézilabda NB I küzdelmeit, alighanem felkapta a fejét a hétvégén a 19 éves Bognár Alex kivételes teljesítményére. A Váci KSE irányítója tizenkét gólt szerzett az Orosháza elleni idegenbeli találkozón, viszont öröme nem lehetett felhőtlen, csapata végül 32–26-ra kikapott az alsóházi rangadón.

Bognár Alex volt a legeredményesebb a férfi NB I előző fordulójában Forrás: Váci Férfi Kézilabda FB-oldal [1]

Bognár Alex volt a legeredményesebb a férfi NB I előző fordulójában  •  Forrás: Váci Férfi Kézilabda FB-oldal

A juniorválogatott játékos teljesítménye mellett persze így sem lehet elmenni szó nélkül, hétfőn még a hét csapatába is beválasztották az élvonalban.

„Nagyon örültem neki, bevallom, kicsit vártam is, együtt néztem a családommal a műsort. Úgy gondolom, életem egyik legjobb teljesítménye volt a szombati, amire jó lesz visszagondolni, és erőt adhat a nehezebb időkben. Szerencsére pillanatnyilag jól megy a játék, de közben kicsit keserű a szám íze, hiszen több volt abban a meccsben.”

Bognár eddig nyolc mérkőzésen 28-szor volt eredményes az elsőosztályban, kezd meghatározó játékossá válni a Vácban. Pedig tavaly, még az NB I/B-ből kicsit távolinak tűnt számára ez a szerepkör.    [2]

„Az utat, amit akkor kijelöltem, sikerült bejárnom a csapattal együtt. Örülök neki, hogy nemcsak felvittek az NB I-be, hanem én is ki tudtam venni a részemet a sikerből. Fiatalként először ki kellett harcolnom a játékperceket, amikor pedig megkaptam a lehetőséget, önbizalmat kellett szereznem. Így, hogy ez most éppen megvan, sokkal könnyebb jól játszani. De egyelőre óvatosan merem csak kijelenteni, hogy megvetettem a lábamat az NB I-ben, továbbra is feltörekvő fiatalok közé tartozom.”

A 2000-es korosztályból jó néhányan már élvonalbeli együttesben szerepelnek, Bognárhoz hasonlóan a ferencvárosi kapus, Győri Kristóf és a gyöngyösi jobbátlövő, Papp Bence pedig stabilan, hétről hétre lehetőséget kap a csapatában. A váci kézilabdázó szerint a juniorválogatott játékosai szépen haladnak előre.

„Ahogyan a korábbi válogatott edzőnk, Kárpáti Krisztián fogalmazott, ez a korosztály mindenre képes. Vagyis bárkit elkaphatunk, de bizony néha tudunk betlizni is. Az együttes karaktere és a csapatkohézió viszont hihetetlenül erős, ez vitt minket az ötödik helyig az ifjúsági világbajnokságon, amit amíg élek nem felejtek el.”

Bognárék a válogatottal vb-ötödik helyig meneteltek a nyáron Fotó: Kovács Anikó/MKSZ [3]

Bognárék a válogatottal vb-ötödik helyig meneteltek a nyáron  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A csapat amellett, hogy minden idők legjobb szereplését produkálta az észak-macedóniai tornán, többek között legyőzte a franciákat (kétszer!), a spanyolokat és a vb legfontosabb meccsén a horvátokat is.

„Ezek szintén olyan emlékek lehetnek, amelyek átlendíthetnek bennünket a nehézségeken. Olyan már nem fordulhat elő ezzel a csapattal, hogy esélytelenként áll ki egy mérkőzésre. Nem mi vagyunk a világ legjobb csapata, de hiszünk magunkban. A nyolcaddöntő előtt az öltözőben már mindenki ment volna felszántani a pályát, de Krisztián kérte, hogy még egy percre csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, megvertük a horvátokat. Azóta nem félünk senkitől!”

A csapat jelenleg a jövő nyári, osztrák-olasz közös rendezésű U20-as Európa-bajnokságra készül, ám a váciak ígéretére addig a klubjában is vár néhány fontos csata.

„A saját játékomat ismerve nekem nagyon fontos, hogy higgyek magamban, és ha így lesz, szerintem tovább tudok fejlődni. A csapattal pedig minden pontért nagyon hajtunk, mert jövőre is az NB I-ben akarunk játszani.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [4] a sportági aloldalunkon.