UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-11-06 13:59

Kézilabda: a világ élvonala érkezik Siófokra a női juniorválogatotthoz

Románia, Dánia és Norvégia korosztályos válogatottjával mérkőzik bő két hét múlva a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese első komoly fellépésére készül a nyári, aranyéremmel végződött Európa-bajnokság után.

Szabó Dóra és a juniorválogatott Siófokon újra a legnagyobb riválisokkal találkozik Forrás: MKSZ
Szabó Dóra és a juniorválogatott Siófokon újra a legnagyobb riválisokkal találkozik Forrás: MKSZ
Az első jelentősebb megméretésére készül a győri junior Európa-bajnokság óta a női junior kézilabda-válogatott. A hazai rendezésű kontinenstornán aranyérmet nyert együttes november 21. és 23. között négycsapatos tornán vesz részt. Méghozzá nem is akármilyen riválisokat lát vendégül Siófokon, a románokkal, a dánokkal és a norvégokkal mérkőzik meg egymás után Golovin Vlagyimir alakulata. S bár a világ élmezőnyébe tartozó együttesek biztosan nem jelentenek egyszerű akadályt, azt tudni kell, hogy a jelenlegi szakvezető irányítása alatt – az NB I-es felkészülési meccseket leszámítva – még nem vesztett mérkőzést a válogatott. Az idén is szépen menetel a társulat, az NB I-es csapatok közül a Békéscsabát és Szombathelyt is legyőzte már, és a sikeres felkészülés mellett ez lesz a célja a Kiss Szilárd Sportcsarnokban is.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, NOVEMBER 21-23., SIÓFOK November 21., 18: Magyarország–Románia November 22., 18: Magyarország–Dánia November 23., 18: Magyarország–Norvégia

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.