UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-11-14 15:39

Tenisz: három különböző kupán mérhették össze tudásukat a 14 és 18 év közötti fiatalok

A hétvégén Székesfehérváron, Budakeszin és Budapesten is rendeztek itthon utánpótlásversenyeket, melyekről a hazai szövetség hivatalos honlapján közölt beszámolót.

Székesfehérváron, Kiskúton 100 ezer forint összdíjazású tornát rendeztek – írja a huntennis.hu. A Viszló Transz Kupán 14 éves fiúknak, 14 éves lányoknak, illetve 16-18 éves fiúknak rendeztek versenyt. Az F18-16-os korosztályban 16-an neveztek, és két hazai játékos, Gombás Péter és Csahók Olivér volt az első két kiemelt, mégis a negyedik helyen rangsorolt Nádasy Gergely (SZVUK SE) győzött. A döntőben Pálfi Zoltánt, a Vasas versenyzőjét győzte le 6:3, 6:4-re. A dobogón Hornung Gábor (BBTC) és Gödri István (DEAC) kapott még helyet. A 14 éves fiúknál 14-en neveztek. Végül Almádi Attila (MTK) nyerte a versenyt, a döntőben klubtársát, Mező Marcellt verte meg három szettben 4:6, 6:3, 10:6-ra. Érdekesség, hogy az első négy kiemelt közül, csak az első, Fehér Alexander (MAFC) jutott el az elődöntőig. A 14 éves lányok versenyét az első kiemelt, Farkas Bonita (BBTC) nyerte meg. A fináléban Kun Csengét győzte le (6:3 6:0). Az F2-es korosztályban Demi Mihály (Tenisz Műhely) nyert Váradi Szabolcs (MTK) ellen 6:2, 6:4-re.

A székesfehérvári torna két döntőse a 14 éves fiúk versenyében – Almádi Attila és Mező Marcell Fotó: huntennis.hu
A székesfehérvári torna két döntőse a 14 éves fiúk versenyében – Almádi Attila és Mező Marcell Fotó: huntennis.hu
Budakeszin a Molnár Teniszakadémia Kupát rendezték meg három korosztályban. 14-14 nevezés érkezett a lányok 14 éves és 12 éves korosztályos versenyére is. Az idősebbeknél az első négy kiemelt közül Ritecz Panna (ZTE) tudta magát a döntőbe verekedni, ahol aztán Benke-Giosanu Izabellától (HTF-CSOKO) kapott ki 6:3, 6:4-re. Az első kiemelt Fehér Laura (SVSE) az elődöntőben Ritecztől, a 2. kiemelt Olasz Adél (Tenisz Műhely) Benke-Giosanutól ugyancsak az elődöntőben szenvedett vereséget. A 12 éves lányok csoportmeccsek alapján döntötték el, ki lesz az a négy játékos, aki a dobogós helyekért küzdhet már körmérkőzéses rendszerben. Végül Kardos Lora (Római Teniszakadémi) lett az első, Nemcsek Grétát (Vasas) és Mihálka Annát (Alfa TI) megelőzve. Mindössze négyen neveztek a 16-18 év közötti lányok versenyére, így ők is körmérkőzéses tornán vettek részt. Kovács Jessica (SVSE) nyert veretlenül, gémet is alig veszítve. Faludi Vivien (Future TT) lett a második, míg Kolok Dorka (BKSE) a harmadik. A budapesti Minorex Kupán a résztvevők három fiú korosztályban versenyeztek. A 12 évesek között nagyon népes, 30 fős mezőny gyűlt össze. Összesen 10 csoportra osztották a versenyzőket, ahonnan a legjobbak kerültek a másnapi főtáblára. A versenyt végül Molnár Máté (Panakor) nyerte, a döntőben Kroó Koppányt (Tenisz Műhely) verte meg két szettben. Tizennégyen neveztek a 14 évesek versenyére. Az egyenes kieséses rendszerű versenyt az első kiemelt Grossmann Maxim (MTK) nyerte végig magabiztos játékkal, a döntőben 6:0, 6:1-re múlta felül klubtársát, Góczi Eriket, aki a 2. kiemelt volt. A 16-18 évesek között nyolc nevezés futott be. Kőszegi Dominik (Future) a fináléban két játszmában nyert az első kiemelt Koncz Levente (Pécs 2000) ellen. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.