- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Cselgáncs: hat-nyolc magyar érem is születhet a győri ifi Európa−kupa-viadalon

Szombaton kezdődik Győrött az ifjúsági cselgáncsozók Európa−kupa-viadala, amelyen − várhatóan − az eddigi legerősebb mezőny vonul fel:

Mamira Luca immár a 44 kilósok között bizonyíthat Fotó: Toto Sport SE [1]

Mamira Luca immár a 44 kilósok között bizonyíthat  •  Fotó: Toto Sport SE

„Évről évre egyre nagyobb presztízse van ennek a versenynek. Harmadszor rendezzük meg, és ezúttal harmincegy ország ötszázöt dzsúdósát várjuk. A résztvevő országok között ott vannak az azeriek, ukránok, románok, osztrákok és a németek is, ez mindent elmond arról, milyen nehéz dolga lesz a hetvenöt magyarnak. Úgy döntöttünk, hogy az összes olyan hazai fiatal elindulhat, aki bármelyik korcsoportban szerzett érmet az idei országos bajnokságon” − mondta az ifjúsági leányválogatott vezetőedzője, Bejczi Zsuzsanna.

Szoríthatunk két olyan hölgynek is, aki az idei kazahsztáni ifjúsági világbajnokságon érmet szerzett: Mamira Luca a 40 kilogrammosok között a világ tetejére állt, míg Kriza Anna nyakába bronzmedál került a 48 kilósok küzdelmei után. Azóta mind a két lány kategóriát lépett, és eggyel nagyobb súlycsoportban bizonyít.

„Azt hiszem, jó erőpróba lesz nekik, bízom a jó kezdetben, és abban, hogy aranyéremmel motiválhatják magukat a következő szezonra − így a mester. − Vannak még titkos favoritok a csapatban, remélem, többen is okoznak meglepetést. Akik eddig még nem mutatták meg magukat, most megtehetik!”

Az ifjúsági fiúk vezetőedzője, Bíró Norbert úgy véli, jó időpontban van a győri megméretés:

„A tavaszi szezonra nem tudjuk időzíteni, mivel nagyon sűrű a program. Ez idő tájt kevesebb verseny van, tehát szívesen jönnek Magyarországra. Persze, nemcsak emiatt, hanem azért is, mert idehaza mindig kiemelkedő színvonalú viadalt szervezünk. Ilyenkor az összes ország tesztelheti azokat a dzsúdósokat, akik még jövőre is az ifjúságiak között szerepelnek, ezzel mi is így vagyunk. Kiváló erőpróba lesz ez azoknak, akik maradandót szeretnének alkotni a következő évadban. Napjainkban már nincs könnyű verseny: van erős és még erősebb. Kíváncsi vagyok, mire lesznek képesek a tizenöt-tizenhat éves sportolóink. Úgy vélem, a fiúk és a lányok együtt hat-nyolc érmet gyűjthetnek.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN [2] a sportági aloldalunkon.