- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: a Vardar ifjú kapusa lehúzta a rolót

Marko Kizikj az utolsó negyedórára kapott lehetőséget a Vardar Szkopje együttesében a Bajnokok Ligája legutóbbi fordulójában, az ifjú hálóőr pedig öt védéssel járult hozzá csapata sikeréhez, ráadásul egy dupla hárítást is bemutatott, amelyet a rajongók az európai szövetség szokásos szavazásán a forduló legszebb jelenetének választottak – a nem mindennapi megmozdulás itt [1]megtekinthető.

20191115_MOTW_feature_Vardar_Kizikj_200x200 [2]

„Fantasztikus élmény volt, teljesen magával ragadott a pillanat. Kizárólag arra koncentráltam, ami a pályán történik, a szurkolók reakcióját nem is hallottam. A mérkőzés után megnéztem a felvételeket és láttam, hogy a nézők mind engem éltetnek, egyszerűen csodálatos volt”- elevenítette fel élményeit az EHF oldalának adott interjújában a játékos, aki eddig általában csak a SEHA-liga mérkőzésein kapott lehetőséget.

Marko Kizikj testvérével együtt tízévesen lett a klub játékosa. Az első években még balátlövőként tevékenykedett, de a szakemberek hamar rájöttek, hogy a kapuban tudja a legjobb teljesítményt nyújtani.

„Igazi kiváltság ebben a klubban szerepelni. Nap mint nap világklasszis edzőkkel és játékosokkal dolgozhatunk együtt. Emellett a világ legerősebb sorozatában kaphatunk lehetőséget” – tette hozzá

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.