UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-11-17 12:18

Éppen a foci veszett el az U19-es kiemelt bajnokság zöld-fehér rangadóján

Zöld-fehér rangadóval folytatódott az U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokság; a 10. fordulóban a tabellán második Ferencvárosi TC fogadta a listavezető ETO FC Győr alakulatát. A roppant fontos három pontot végül a hazaiak szerezték meg Vida Kristófnak a 3. percben eleresztett szabadrúgásgóljával, ám még a győztes csapat vezetőedzője is elismerte: inkább a brusztolásról szólt a derbi, semmint (látványos) futballról.

Parázs párharcnak ígérkezett a Ferencvárosi TC-nek az ETO FC Győr elleni hazai összecsapása az U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában, hiszen a tabella első két helyezettje találkozott egymással, mégpedig komoly súllyal a hátán, elvégre a mérkőzés végkimenetele akár döntő befolyással is bírhat a bajnoki cím sorsára. Amennyiben a Fradi nyer, két pontra megközelíti a szezont remekül kezdő győrieket. Ha viszont a vendégek nyernek, nyolc egységgel elhúznak egyik legnagyobb riválisuktól, és megszilárdítják helyüket a tabella élén.

A Fradi U19-es csapata nyerte a zöld-fehér rangadót Forrás: fradi.hu
A Fradi U19-es csapata nyerte a zöld-fehér rangadót Forrás: fradi.hu
Nos, a komoly tét rányomta bélyegét a mérkőzés színvonalára. Pedig nem úgy indult az összecsapás, hogy egyetlen gól születik: Vida Kristóf – a felnőttválogatott, DAC-középpályás Vida Máté öccse – rendesen megadta a találkozó alaphangulatát, amikor a 3. percben szabadrúgásból gyönyörűen az ETO kapujába tekerte a labdát. Akkor úgy tűnt, gólzáporos rangadónak nézünk elébe. Nem így lett, az első félidő felétől ugyan átvette a kezdeményezést a győri csapat, igazán komoly helyzetekig nem jutott el, a második játékrész pedig finoman fogalmazva is unalomba fulladt. Az 1–0-s Fradi-győzelem után érthetően csalódottan értékelt Preszeller Tamás, az ETO U19-es csapatának vezetőedzője. A győriek mestere nagyon sajnálja, hogy játékosai éppen azt nem mutatták meg a rangadón, amiben erősek: „Sajnos, ezúttal nem sikerült megmutatnunk, miért vezetjük a bajnokságot. A játékosságot hiányoltam, ma valamiért azt éreztem, a srácok nem élvezték, hogy a pályán lehetnek. Ugyan voltak jó periódusaink a mérkőzésen, amikor a tizenhatosára szegeztük a Fradit, de összességében nem alakítottunk ki ziccereket, nem az ötletes támadásvezetésekről szólt ez az összecsapás. A második félidőben már csak előre ívelgettük a labdát, hátha lesz belőle valami, éppen csak azt nem próbáltuk meg, amiben erősek vagyunk: a földön kreatív támadásokkal megbontani az ellenfél védelmét. Így nem is érdemeltünk többet." Noha az FTC a sikerével két pontra megközelítette az éllovast, Székely Tibor vezetőedző sem dobott hátast együttese teljesítményétől: „Az a tanulsága ennek a mérkőzésnek is, hogy a brusztolásban kevésbé vagyunk jók, mint a futballban. Ezen a mérkőzésen éppen a futball veszett el, az, ami miatt annyira szeretjük ezt a játékot. Legközelebb kezdeményezőbben és főleg sokkal nagyobb kreativitással kell fociznunk, különben nem biztos, hogy még egyszer ilyen szerencsésen jövünk ki párharcból. Mindazonáltal nagyon tehetséges srácokat irányíthatok, egyértelműen a bajnoki elsőséget és azzal az ifi BL-ben való indulást célozzuk meg." További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.