- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Cselgáncs: az év végi Masters-verseny és az olimpia lebeg Szigetvári Mercédesz szeme előtt

Az év végéhez közeledve élesedik a verseny a cselgáncsozóknak, akik azért küzdenek, hogy a világranglistán és az olimpiai rangsorban minél előbbre kerüljenek. A legfontosabb cél jelenleg a belépő megszerzése a decemberi csingtaói Masters-versenyre, amelyen már maga a részvétel kétszáz pontot jelent, ami igencsak kecsegtető a Grand Slam és Grand Prix-viadalokkal szemben.

Szigetvári Mercédesznek (balra) az olimpia is elérhető távolságban van [1]

Szigetvári Mercédesznek (balra) az olimpia is elérhető távolságban van

Így van ezzel a 21 éves Szigetvári Mercédesz is. A +78 kg-os kategóriában érdekelt siklósi versenyző a héten az oszakai Grand Slam-viadalon próbálja megőrizni a 28. helyét a világranglistán.

„Bizony, egyelőre kvalifikációs helyen állok a Masters szempontjából, és próbálok mindent megtenni azért, hogy ott is maradjak – nyilatkozta Szigetvári a Nemzeti Sportnak. – Nagyon erős verseny az oszakai Grand Slam, éppen ezért szükség lesz arra, hogy a legjobbamat nyújtsam. Valóban az olimpiai és karnyújtásnyira van tőlem, de próbálok nem foglalkozni ezzel, mindig csak a következő versenyre koncentrálok, nem szeretnék súlyt venni magamra, és elizgulni a tokiói szereplés lehetőségét.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN [2] a sportági aloldalunkon.