UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-11-27 15:40

Labdarúgás: öt gólos sikert aratott az U17-es válogatott a szlovákok ellen

U17-es labdarúgó-válogatottunk barátságos mérkőzésén lépett pályára Telkiben a szlovák nemzeti együttes ellen. A riválisnak gyakorlatilag momentuma sem volt, 5−0-ás sikert értek el Németh Antal tanítványai.

A fiú U17-es labdarúgó-válogatott októberben Fehéroroszországban az első helyen zárt Eb-selejtezőcsoportjában, így biztosította a helyét a tavaszi elitkörbe (amelynek sorsolását december 3-án tartják Nyonban − a szerk.). A jövő évi tétmeccsekre való felkészülés már a héten elkezdődött, Németh Antal szövetségi edző négynapos edzőtáborozásra hívta össze a srácokat. A szerdai zárónapon felkészülési meccsre is sor került; a szlovák csapat érkezett Telkibe − írja az mlsz.hu.

Az U17-es válogatott öt góllal győzte le Szlovákiát Forrás: mlsz.hu
Az U17-es válogatott öt góllal győzte le Szlovákiát Forrás: mlsz.hu
A magyarok irányítani tudták a játékot az első félidőben, hatékony volt a csapat védekezése, csapatunk sok labdát szerzett az ellenfél térfelén, illetve a felezővonal környékén − ezekből több veszélyes akciót is vezetett. A szlovákok az első félórában még bírták a nyomást, de a 35. percben Horváth Artúr kapta meg a labdát a 16-oson belül, és 8 méterről, higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett (1−0). Három perccel később kettőre nőtt előny: labdaszerzést követően Helembai Márk 7 méterről a kapus lába mellett lőtt a hálóba (2−0). A félidő végén még egy magyar gól született: Kovács Mátyás volt eredményes  (3−0). A második felvonás hazai találattal kezdődött, szöglet után a szlovákok kapusa nagyot hibázott, kiejtette a kezéből a labdát, Puskás Zsombor pedig élt a lehetőséggel, és a hálóba passzolt (4−0). A 78. percben érkezett az ötödik: Szendrei Ákos kapott pontos indítást, lefutotta védőjét, majd a 16-oson belül kicselezte a kapust is, és higgadtan a kapu jobb oldalába gurított (5−0). Az eredmény ezután már nem változott, válogatottunk megérdemelten aratott nagy különbségű győzelmet utolsó idei mérkőzésén. „Javarészt azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az Eb-selejtezőkön kevesebbet szerepeltek. Most ők is bizonyították, lehet rájuk számítani. Örülünk a magabiztos sikernek, de ezen a párharcon nem az eredmény volt a legfontosabb: már az elitkörre fókuszálva különböző játékelemek javítására helyeztük a hangsúlyt. Voltak még hibáink, látjuk, hogy a játék minden elemében szükségünk van a fejlődésre ahhoz, hogy a tavaszi tétmérkőzéseken esélyünk legyen egy szép eredmény elérésére – nyilatkozta a lefújás után Németh Antal szövetségi edző a szövetség honlapjának. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.