UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-11-28 16:32

Tenisz: Budai Zoltán (14) két korosztályban is döntőzött, Kincses Kristóf (18) egyéniben és párosban is győzött – itthon három tornát rendeztek

Itthon az elmúlt hétvégén három utánpótlástornán osztottak érmeket, kettőt Budapesten, egyet Székesfehérváron rendeztek – a versenyekről a szövetség honlapja számolt be.

A székesfehérvári Alba Régia Kupán százezer forintos összdíjazású tornán vehettek részt a fiatal teniszezők. Az F1-es versenyen 23-an indultak. Kis-Balázs Rafael (BBTC) és Hornung Iván (BBTC) volt a torna első két kiemeltje. Kis-Balázs egészen az elődöntőig menetelt – igaz visszalépés miatt csak egy meccset kellett játszania –, viszont Héjjas Csongor (Római TA) ellen rosszullét miatt fel kellett adni a meccset. A másik ágon Hornung viszont mind a négy meccsén győzött, köztük a döntőn is Héjjas ellen 6:2, 7:5-re, így megnyerte a viadalt. A 16 éves fiúk között nyolcan neveztek. Kun Bendegúz (SVSE) és Kászoni Krisztián (SVSE) volt az első két kiemelt, de mindketten az első körben kiestek. A győztes Budai Zoltán (Kiskút) lett, az MTK-s Liszka Mártont verte meg a döntőben 6:1, 6:3-ra. A 14 évesek között tizenheten vettek részt a versenyen, a második kiemelt, Sift Barnabás (SVSE) győzött, a döntőben az első kiemelt Budai Zoltánt (Kiskút) győzte le, aki – ahogy azt fent említettük – az idősebb korosztályban is döntőbe jutott, és ott győzött is. A 14 éves lányok versenyére 16 nevezés érkezett, a negyedik kiemelt Ritecz Panna (ZTE) nagyon magabiztosan diadalmaskodott, a döntőben Pór Zsófia (BBTC) ellen nyert 6:1, 6:0-ra.

Kincses Kristóf egyesben és párosban is tornát nyert Fotó: huntennis.hu
Kincses Kristóf egyesben és párosban is tornát nyert Fotó: huntennis.hu
Az Alfa Kupán három korosztályban versenyeztek a fiúk. A 18 évesek versenyét némi meglepetésre Kincses Kristóf, az MTK teniszezője nyerte, a döntőben 6:1, 6:3-ra győzte le klubtársát, Belkovics Achillest. Az 1. kiemelt Miljanic Markó és a 2. kiemelt Nyárádi Csanád az elődöntőben búcsúzott, Miljanic sérülés miatt visszalépett. A párosban a Kincses, Nádasy kettős végzett az élen a hat indulóból. A 16 évesek között a 12 résztvevőből Gráf Bence, a PG Tenisz játékosa nyert 1. helyen kiemelt klubtárs, Dancsák Márton ellen a fináléban 6:3, 6:4-re. A 14 éveseknél 19 induló volt, és az első kiemelt Góczi Eriket is búcsúztató Sebastian Münster nyerte meg a versenyt. A Golden Ace Kupában ezúttal öt versenyszám volt, a lányoknál három, a fiúknál kettő. A 18 éves lányok között Matkó Réka (Future TT) nyert a döntőben 6:0, 6:1-re Berényi Eszter (Tenisz Műhely) ellen. Ugyanennek a korosztálynak a páros viadalát Berényi nyerte meg Murzsa Gréta (MTK) oldalán, a döntőben az első kiemelt Dávid Cintia, Wiandt Viktória kettőssel szemben győztek 4:6, 7:5, 12:10-re. A 12 éves lányok nyolc csoportban játszottak a nyolc főtáblás helyért. Végül Benke Giosanu Izabella (HFT CSO-KO) sikerével ért véget a torna. Ugyanebben a korcsoportban párosban a Kardos Lora, Tuzson Viktória (Római TA) kettős ünnepelhette a győzelmet. A 12 éves fiúkat kilenc csoportba sorolták az első napon. Végül a 16-os főtáblán Kulcsár Kristóf (ZTE) győzött, két szettben verte meg a fináléban Vitéz Csongort (Marso TC). A párosoknál hét induló közül a Kulcsár, Somogyi Ábel (Városmajor) kettős végzett az élen a döntőben két szettben legyőzve a Varga Oszkár, Varga Zsombor (Game Tennis, Budaörs) párost. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.