- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Curling: biztató előjelek a vb előtt

December 11. és 18. között a finnországi Lohja városa ad otthont a B-ligás junior-világbajnokságnak, melyen a magyar csapatot a Vasas fiataljai alkotják: Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina és Bartalus Anna. A gárda az elmúlt hétvégén Nagy Gyöngyi és Jakab Zoltán edzők irányításával Svájcban folytatta felkészülését, melynek részeként részt vett a Thunban rendezett 6000 svájci frank összdíjazású Európa-kupa állomáson. A nagyon erős mezőnyben a bronzért játszhattak, ahol extra endben, utolsó kővel maradtak csak alul. A klub honlapjának beszámolója szerint a mezőnyben több A-ligás csapat is indult, így még értékesebb ez a helyezés.

Fotó: Vasas SC [1]

 •  Fotó: Vasas SC

„A vb-re készülve ezt a versenyt egyfajta erőfelmérőnek, főpróbának tartottuk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy jó játékkal mire vagyunk képesek, hol tartunk ebben a mezőnyben. Azt kell mondanom, beérett az a munka, amit szeptember óta végzünk. A lányok folyamatosan kapták tőlünk a nehezebb terhelést az egyre komolyabb versenyeken (is), és ezúttal úgy játszottak, ahogyan a világbajnokságon is kell majd. Van még bennük azért, a hátralévő két hét éppen elég lesz arra, hogy tovább csiszoljuk a játékot, pótoljuk, ami még hiányzik. Ha a csapat úgy játszik, ahogy Svájcban vagy még kicsit jobban, akkor van realitása a dobogós helyezés megszerzésének, de tudjuk, hogy a curlingben bármi megtörténhet. Extra jó játék után is közbejöhetnek váratlan fejlemények, nyilván arra készülünk, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk. Előny, hogy ismerjük a várost, a környezetet, a verseny hangulatát” – mondja Nagy Gyöngyi edző.

Joó Linda, a csapat skipje arról beszélt, hogy a tavalyi negyedik hely után ezúttal nagyon szeretnének fellépni a dobogóra. Várhatóan a japánokkal, a dánokkal és a skótokkal vívnak majd nagy harcot.

További korosztályos hírek CURLINGBEN [2] a sportági aloldalunkon.