- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Országúti kerékpár: a Giro-szereplésre is van esélye Valter Attilának

A CCC Development magyar kerekese, a 21 éves Valter Attila nem akármilyen szezont produkált: saját elmondása szerint is feltette az i-re a pontot, amikor a fiatalok Tourjának tekintett Tour de l’Avenir elnevezésű viadalon szakaszt nyert. Jó hír, hogy nem csak ő vélekedik pozitívan a teljesítményéről, hanem a csapata is. Kérdés, megkapja-e a bizalmat a magyar reménység a májusi Giro d’Italián.

Valter Attila nagy álma, hogy a hazai közönség támogatását élvezve próbára tehesse magát a Girón Forrás: cccteam.eu [1]

Valter Attila nagy álma, hogy a hazai közönség támogatását élvezve próbára tehesse magát a Girón  •  Forrás: cccteam.eu

„Hiszek benne, szerintem az egyik legjobb hegyimenővé válhat – mondta Piotr Wadecki, a CCC sportigazgatója az MTI-nek. – Attila nagyon erős, az idei fejlődése igazán lenyűgöző, amikor pedig szakaszt nyert a Tour de l’Aveniren, tudtam, hogy helye van a csapatban. Most nem ígérhetem meg, hogy rajthoz fog állni az olasz körversenyen, de nagyon remélem, hogy így lesz. Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb formába kerüljön, és olyan programot állítsunk össze neki, amely előkészíti, hogy bekerüljön a nyolcas keretünkbe.”

Az elmúlt nyolc évben egyetlen magyar sem tekert a legmagasabb szinten, jövőre viszont Valter a CCC, míg Peák Barnabás (20) a Mitchelton-Scott versenyzője lesz. Ezelőtt Szeghalmi Bálint 2011-ben a Lampre színeiben mérette meg magát a legjobbak között.

A jövő évi, 103. Giro d’Italia első három szakaszát május 9-11. között hazánkban rendezik, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.