UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-12-03 12:44

Kosárlabda: Sopronban kapott ki először az NKA Pécs első számú csapata a fiú kadétbajnokságban

Első vereségét szenvedte el a fiú kadét kosárlabda-bajnokság alapszakaszának nyugati csoportjában az NKA Pécs/A együttese. A nyolc fordulón át hibátlan pécsiek a Sopron otthonában kaptak ki.

sop
sop
Hétfőn délután rangadót rendeztek a fiú kadét kosárlabda-bajnokság alapszakaszának nyugati csoportjában, a listavezető, eddigi nyolc meccse mindegyikét megnyerő NKA Pécs/A csapata a Soproni Sportiskola KA otthonába látogatott. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, az első negyed végén két ponttal vezettek a vendégek (22–24), majd félidőre, főként a soproni Nyikos Banabásnak és Csendes Péternek köszönhetően már a hazai csapatnál volt az előny (43–42). A pécsiek azonban nem hagyták magukat, az utolsó negyedre 4 pontos fórra tett szert az NKA. A záró tíz perc meglepő hazai fölényt hozott, a soproniak addigi legtöbb pontjukat szerezték egy negyedben, a pécsiek pedig a legkevesebbet, így alakulhatott ki 14 pontos különbség az utolsó felvonásban, a végén pedig 84–74-es eredmény került a jegyzőkönyvbe. Hazai oldalon Csendes 24 pontig jutott, a vendégek legeredményesebb játékosa Todor Prodanovic  lett 19 ponttal és 12 lepattanóval. A pécsiek először kaptak ki az alapszakaszban, de továbbra is vezetik a tabellát, a soproniak az ötödik helyen tanyáznak.

KIEMELT FIÚ KADÉTBAJNOKSÁG Soproni Sportiskola KA „A”–Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs „A” 8474 (2224, 2118, 1520, 2612)

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.