- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: Kovácsréti Márk visszakerült a kezdőcsapatba, 300 perc fölött a 21 év alatti fiatalok

Az utóbbi hetek két, az NB I-ben legtöbbet játszó 21 év alatti futballistája a zalaegerszegi jobbhátvéd Bolla Bendegúz (20 éves) és a debreceni Kusnyír Erik (19) volt. Szombaton ők éppen egymás ellen léptek pályára, mindketten végigjátszották a 2–0-s DVSC-győzelemmel zárult találkozót.

Kovácsréti Márk (labdával) visszakerült a Kisvárda kezdőcsapatába Fotó: facebook.com/kisvardafc [1]

Kovácsréti Márk (labdával) visszakerült a Kisvárda kezdőcsapatába  •  Fotó: facebook.com/kisvardafc

Az otthon játszott Puskás Akadémiában, akárcsak egy fordulóval korábban, a 14. körben találhattunk a kezdőcsapatban 21 év alatti magyar játékost, ahogy az ellenfél Mezőkövesdben sem. Az 1–1-gyel zárult találkozón csereként egy fiatal kapott lehetőséget, a hazaiaknál Radics Márton (18). A felcsúti középpályásnak továbbra is meglehetősen hullámzó az idénye. Mint ismert, az első négy meccsen kezdő volt, de miután a Fradi ellen hibázott, és lecserélték a 29. percben, ki is került a csapatból. A legutóbbi három bajnokin azonban újra lehetőséget kapott, egyszer kezdőként, kétszer csereként, a Mezőkövesd ellen a 39. percben cserélte be edzője, Hornyák Zsolt. Ellenben Kiss Tamás (19), aki a 11. fordulóig egy kivétellel minden bajnokin szerepelt a PAFC-ban, általában csereként, immár a harmadik meccset nézte végig a kispadról.

A Honvédot hazai pályán 2–0-ra legyőző Kisvárdában Kovácsréti Márk (19) három bajnokit követően került vissza a kezdőcsapatba, és a az idény közben visszatért régi-új vezetőedzőnél, Dajka Lászlónál most játszott a legtöbbet, ugyanis az 59. percben cserélték le az U21-es válogatott szélsőt. A Honvédnál már nemcsak a kezdőcsapatból, de lassacskán a meccskeretből is kiszorulnak a saját nevelésű fiatalok,  Kisvárdán ugyanis csak a cserekapus Berla Attila (20) és a középpályás Banó-Szabó Bence (20) szerepelt közülük a benevezettek névsorában. Banó-Szabó a 69. percben lépett pályára, egymás után harmadszor állt be csereként.

A DVTK–Mol Fehérvár (1–3) mérkőzésen a hazaiaknál a támadó Korbély Kristóf (19) tizenhét, a 17 éves védő, Orosz Donát egy percre állt be. Utóbbi a második NB I-es mérkőzésen lépett pályára pályafutása során, de ebben az idényben ez volt az első találkozója, ezt megelőzően idén februárban, az Újpest ellen játszott egy félidőt. A Fehérvár új edzőjénél, Joan Carrillónál nem kapott lehetőséget 21 év alatti fiatal, Zsóri Dániel a kispadról nézte a meccset.

A Paks–Újpest és a Kaposvár–Ferencváros meccsen nem játszottak a vizsgált korosztályból magyar játékosok. Érdekes példa a fiatalok csapaton belüli  instabil helyzetére a 19 éves kaposvári Borbély Ákosé is, aki a 11. és a 13. forduló között háromszor bekerült a meccskeretbe, legutóbb csereként játszott is, a Fradi ellen azonban már a kispadra sem ülhetett le.

AZ NB I-BEN PÁLYÁRA LÉPŐ 21 ÉV ALATTI JÁTÉKOSOK A FIATALSZABÁLY ALAPJÁN
Csapatrangsor
DVSC: 90×2= 180
Kisvárda: 58×2=116
Puskás Akadémia: 51×2= 102
ZTE: 90 perc
DVTK: 18×2= 36
Budapest Honvéd: 21
Játékosrangsor
Bolla Bendegúz (ZTE): 90 perc
Kusnyr Erik (DVSC): 90
Kovácsréti Márk (Kisvárda): 58
Radics Márton (PAFC): 51
Banó-Szabó Bence (Bp. Honvéd): 21
Korbély Krristóf (DVTK): 17
Orosz Donát (DVTK): 1

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.