- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A 17 éves Goschi Annát becsületességéért, Karácsonyi Vazul utánpótlásedzőt életmentéséért tüntette ki a Ferencváros

Csütörtök este harmadik alkalommal rendezték meg a Fradi Fair Play Díjátadó Gálaünnepséget az Elek Gyula Arénában – tájékoztat az FTC honlapja. Az eseményen két kategóriában osztották ki a díjakat, amelyeket a Fradi Fair Play Bizottsága szavazott meg. A kilenctagú testület két társelnöke az olimpiai ezüstérmes úszó, dr. Gyarmati Andrea, illetve a kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózó, Bácsi Péter. Rajtuk kívül a bizottság tagjai közt szerepel a klub mindenkori elnöke, jelen esetben Kubatov Gábor és ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán.

fp frdi [1]

A két díjazott  •  Forrás: fradi.hu

Az „Igazi Zöld-fehér Hős” kategóriában mindig olyan ferencvárosi sportolót díjaznak, aki az adott évben különleges sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot. Idén a 17 éves atlétalány, Goschi Anna kapta az elismerést, aki az országos bajnokságon hármasugrásban is indult, az egyik ugrásánál azonban egy méterrel többet mért a gép. Anna és edzője, egyben a klub szakosztályvezetője, Vágóné Solti Mária azonnal jelezték, hogy nem jó az eredmény, de elektromos rendszer lévén már nem tudták törölni az ugrást. Annának át kellett vennie a bronzérmet, de a díjátadó után azonnal megkereste a valós eredmények alapján harmadik helyen végző kaposvári lányt, és átadta neki az érmét.

A „Fradi Szív” kategóriában az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának technikai vezetője, az utánpótlásban edzőként is dolgozó Karácsonyi Vazul kapott díjat, miután egy délutáni edzés alkalmával egy füldugóját lenyelő kislányt mentett ki a medence aljáról, majd gyors és szakszerű elsősegélynyújtásban részesítette, megmentve ezzel a sportoló életét.

A díjátadón megjelent a jégkorongszakosztály utánpótlásának U8–U10-es korosztálya is, amely integráló gyermek siketjégkorongos programjával nemrég kiérdemelte a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díját a „Fair Play Eszmeiségének Népszerűsítése” kategóriájában.