- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: rangos mezőny Szekszárdon a Mikulás-kupán

Kilencedik alkalommal rendezik meg Szekszárdon a Mikulás-kupát Forrás: Szekszárdi UFC [1]

Kilencedik alkalommal rendezik meg Szekszárdon a Mikulás-kupát  •  Forrás: Szekszárdi UFC

Kilencedik alkalommal rendezik meg a szekszárdi Városi Sportcsarnokban az U16-os Mikulás-kupát. A korábbi évekkel ellentétben ezúttal nyolc csapat küzd a tornagyőzelemért. Az oldal- és alapvonalakkal határolt 20×40 méteres játéktéren 5×2 méteres kapuk lesznek − írja a teol.hu. [2] Több együttes már visszatérő vendége a viadalnak, a horvátországi Eszék mellett található Valpovo alakulata viszont első alkalommal indul.

A 2018-as kiírásban egy évvel fiatalabbak küzdöttek a helyezésekért. A döntőben az FTC zöld 7–1-re nyert az FTC fehér ellen.

A Szekszárdi UFC hagyományos versenyének fővédnöke és szponzora az egyesület korábbi elnöke, Pálfi Gábor. Ő idén nem tud részt venni az eseményen, hiszen 15 éves fia, Gábor Barcelonában, a Marcet Football Academyn tanul, és korosztályos csapatának a hétvégén bajnoki mérkőzése lesz.

A mérkőzések szombaton 9 órakor kezdődnek. Az eredményhirdetés várhatóan 16.15-kor lesz.

A Mikulás-kupa résztvevői
Ferencváros (zöld), Ferencváros (fehér), Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Pécsi MFC, Paksi FC, NK Valpovka Valpovo (horvát), Kecskeméti TE Labdarúgó Akadémia, Szekszárdi UFC

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.