UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-12-08 19:33

Tizenhat éremmel zárták a műkorcsolyázó és jégtáncos fiatalok a Mikulás-kupát

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

Szerencsét hozott a 13. alkalommal megrendezett Mikulás-kupa, amelyen Mexikótól Tajvanig 40 ország közel 430 versenyzője kápráztatta el az ünnepi hangulatba került közönséget. A magyar műkorcsolyázók és jégtáncosok összesen 16 érmet szereztek, amivel újból és újból örömet okoztak az értük szorítóknak. „Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcokra – mondja dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója. – Minden évben erős mezőny vesz részt a Mikulás-kupán, ez az a viadal, amely a külföldieket is a leginkább vonzza, idén például a 2018-as junior-világbajnok orosz jégtánckettős, Anasztaszija Szkopcova és Kirill Aljosin is megmérette magát a Gyakorló Jégcsarnokban. Ami a mieinket illeti, nagyon elégedett vagyok a 16 éremmel, mindenki nagyon odatette magát, és szerencsére nemcsak az akarás volt meg a gyerekekben, hanem tehetségesek is, amit egyre inkább csillogtatnak."

Schermann Regina vehet részt az ifjúsági olimpián Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
Schermann Regina vehet részt az ifjúsági olimpián Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
A legnagyobb tét kétség kívül a junior műkorcsolyázók hátát nyomta, hiszen a Mikulás-kupa nekik válogatóval ért fel a lausanne-i ifjúsági olimpiára. Nos, a szakági vezető szerint Schermann Regina nem hiába győzedelmeskedett. „A junior lányokra kifejezetten büszke vagyok, mert négy versenyzőnk volt az első tízben, azon belül is az első, a harmadik és a negyedik helyet szerezték meg nem éppen gyenge mezőnyben. Regina győzelmének kifejezetten örülök, szerintem nagyon megérdemelte, hogy Magyarországot képviselje a nagy eseményen. Ez feldobja, és még jobb lesz az ifjúsági olimpián, abban biztos vagyok. Jó megérzéseim vannak, az első tízbe várom Lausanne-ban." Dr. Vardanjan Gurgen nem feledkezett meg értékelőjében az alsóbb korosztályokban vitézkedőkről sem, akik közözött nem egy remek teljesítményt látott az egyhetes viadalon. „Jó látni, hogy nemcsak a juniorok mezőnyében vagyunk számottevő szereplők, hanem már jönnek az újabb generációk. Többek mellett Ekker Lénát és Incze Brigitta Évát emelném ki, akik rendkívül magas színvonalú technikai és korcsolyázó tudásról tettek tanúbizonyságot. Mellettük Papp Vivient is dicséret illeti, aki két korosztályban is dobogón végzett. De rajtuk kívül is akadtak ragyogó programok, a leginkább azért is vagyok boldog, mert számtalan gyermekben lakozik potenciál, ha ugyanolyan elánnal hajszolják a sikereket, mint amilyet most láttam, akkor eredményes jövő előtt áll a sportágunk."

MIKULÁS-KUPA, GYAKORLÓ JÉGCSARNOK A magyar érmesek Arany: Schermann Regina (Junior), Papp Vivien (Basic Novice A-csoport), Szentiványi Árpád (Mini Chicks), Incze Brigitta Éva (Mini Cubs), Ekker Léna (Intermediate Novice) Ezüst: Láng Júlia (Felnőtt) Bronz: Szabó Cintia (Advanced Novice), Krizsanovszki Lili (Junior), Kovács Deli Bende (Cubs), Bődi Patrik (Basic Novice), Zhang Boglárka (Cubs), Major Martina (Basic Novice A-csoport), Csaba Máté (Intermediate Novice), Kind Igor (Chicks), Berstad Katrine Victoria (Chicks), Papp Vivien (Intermediate Novice)

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.