UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-12-09 13:09

Labdarúgás: Csoboth Kevin (19) először talált be a Benfica B-ben

A portugál Benfica 19 éves magyar támadója, Csoboth Kevin nagyszerű formában futballozik; az elmúlt időszakban végre kezdőként léphetett pályára a felnőtt másodosztályú együttesben, míg legutóbb a Feirense ellen megszerezte első gólját is.

Remek időszakot él át a Benficában légióskodó Csoboth Kevin. A portugál együttes korosztályos magyar válogatott csatára a szezont még az U23-as gárda tagjaként kezdte meg, és rögtön két góllal bizonyította, bizony megérett a szintlépésre, amit a játékos lépésről lépésre kíván megtenni.

Csoboth Kevin megszerezte első gólját a Benfica B-ben Forrás: NSO
Csoboth Kevin megszerezte első gólját a Benfica B-ben Forrás: NSO
A 19 esztendős támadó folyamatos jó teljesítményét a lisszaboni egylet B csapatának mestere, Renato Paiva is észrevette, és december 1-jén a Mafra elleni másodosztályú bajnokin a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a magyar fiúnak, aki ezt azzal hálálta meg, hogy büntetőt harcolt ki együttesének. Edzője elégedett lehetett játékosával, hiszen a vasárnap az előző idényben még élvonalbeli Feirense otthonában is a kezdőcsapatban kapott helyet, 89 percet volt a pályán. És, ha már ott volt, a második, kezdőként játszott felnőtt bajnokiján megszerezte az első gólját is. A 66. percben ő állította be az 1–1-es végeredményt: bal oldali beadásra érkezett a hosszú oldalon, és pontosan fejelt a kapu jobb oldalába. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.