UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-12-10 14:27

Jégkorong: az U18-as leányválogatott utolsó tesztje a vb előtt

Miskolcon készül a januári divízió I/A világbajnokságra az U18-as leány jégkorong-válogatott, amely csütörtöktől szombatig a házigazdája lesz a Visegrádi Négyek Olimpiai Reménységek Tornájának.

Alig egy hónap van hátra a leányok U18-as divízió I/A-s világbajnokságáig. Bedő Botond szövetségi edző tanítványai már a felkészülés zárószakaszában járnak, az utolsó nagy tesztre Miskolcon kerül sor, ahol a világelitbe tartozó cseh és szlovák, valamint a magyaroknál egy osztállyal lejjebb szereplő lengyel válogatott lesz az ellenfele.

Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség
Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség
„Ez az utolsó nagy teszt a vb előtt. Négyen a felnőttválogatottal készülnek ezúttal, de így többen előreléphetnek, és nyomás alatt bizonyíthatnak. Két A csoportos csapat ellen tudjuk lemérni, hogy hol tartunk. A célunk az, hogy a taktikát tökéletesítsük. Nem az eredmény lesz az elsődleges, de egy erősebb csapatnak is lehet rossz napja, lehet meglepetést okozni. A játékban új dolgokat, a bulielhozatalokat fogjuk gyakorolni, és persze a többit is csiszoljuk, pontosítjuk” - idézi Bedő Botondot a szövetség honlapja. A keretben három kapus, hat hátvéd és tizenkét csatár kapott helyet. A magyarok csütörtökön 19 órától a lengyelekkel találkoznak, másnap ugyanebben az időpontban a csehek lesznek az ellenfelek, míg szombaton 15.30 órától a szlovákok ellen zárják a viadalt. A világbajnokságot a németországi Füssenben rendezik január 3. és 9. között, a magyarok és a házigazdák mellett a franciák, a japánok, a dánok és az olaszok lépnek jégre. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.