- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: kikapott a Dunaújvárostól a női juniorválogatott

A legutóbbi fellépésén, a siófoki Négy Nemzet-tornán rossz szájízzel zárt a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese a tréner regnálása alatt először szenvedett vereséget, a dánoktól és a norvégoktól is kikapott, a románokat megelőzve a harmadik helyen végzett.

Simon Armilla (pirosban) egy gólt szerzett, a juniorválogatott négy góllal kikapott a Dunaújváros ellen Forrás: MKSZ [1]

Simon Armilla (pirosban) egy gólt szerzett, a juniorválogatott négy góllal kikapott a Dunaújváros ellen  •  Forrás: MKSZ

Kedden a csapat megkapta az esélyt a javításra, folytatódott az NB I-es edzőmeccsek sora, ezúttal a hazai élvonalban jelenleg kilencedik Dunaújvárosi KKA alakulata volt az ellenfél.

A budapesti Elektromos Csarnokban rendezett összecsapás nem indult jól juniorszempontból: a vendégek hét perc után már 5–1-re vezettek, és sokáig nem is engedték ki a kezükből a vezetést. A félidő utolsó tíz percében azonban a becserélt kapus, Hadfi Gréta lehúzta a rolót, a válogatott pedig megfordította az állás még a szünet előtt (11–10).

A folytatás azonban nem a tervek szerint alakult. Az első húsz percben mindössze négy gólt szereztek a fiatalok, ez pedig végzetesnek bizonyult: a Dunaújváros sima végjátékkal 24–20-ra nyerte meg a találkozót.

A juniorválogatott ezúttal is megszokottnál több hibával játszott, a nyári, romániai U20-as világbajnokságig azonban még fél év hátra van. És ha van csapat, amely addig képes összekapni magát, az éppen az Eb-győztes társaság.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, ELEKTROMOS CSARNOK
Női juniorválogatott–Dunaújvárosi KKA 20–24 (11–10)
Női juniorválogatott: Hadfi, Szabó D., Tóth N. (kapusok), Albek 2, Arany 2, Dombi 3, Gerháth, Kácsor 5, Kuczora 2, Mihály 1, Schatzl 1, Simon 1, Stranigg, Takó 1, Tóth N., Utasi 2. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.