- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Ők négyen hajtanak a Heisman Trophy-ért

Nem történt meglepetés, a négy legjobb csapat közül háromból került ki a Heisman Trophy négy döntős jelöltje; a győztes szombaton New Yorkban veheti majd át az év legjobb egyetemi játékosának járó elismerést.

A favorit egyértelműen Joe Burrow, az LSU irányítója, aki ebben a szezonban eddig 4715 yardot passzot és kiosztott 48 touchdown-passzt, előbbi mutatóval posztján a második, utóbibban pedig az első. Nem véletlen, hogy az egyéni elismerés mellett őt tartják a legesélyesebbenek arra is, hogy az első kiválasztott legyen a profiliga, azaz az NFL jövő évi draftján, többek között az ilyen megmozdulásai miatt is:

Burrow várható fölényét jól mutatja, hogy a szűkített listára ugyancsak felkerült Jalen Hurts, az Oklahoma Sooners irányítója, aki több mint ezer yarddal (3634) passzolt kevesebbet és mindössze 32 TD-átadása van.

A szakírók véleménye alapján az első helyen kiemelt Ohio State két játékost is ad a listára, az egyetlen védő Chase Young, aki 16,5 sackkel, azaz az irányító labdával együtt történő leteperésével iskolai rekordot állított fel úgy, hogy két mérkőzés miatt hiányzott eltiltás miatt, mert a család barátjától elfogadott egy kisebb összegű kölcsönt.

Csapattársa, az ugyancsak irányító Justin Field 2953 yardnál jár 40 TD-passzal, ami azonban toronymagasan kiemeli a posztján, hogy mindössze egy alkalommal adta el a labdát.

ELYdTQ_WsAA6ewD [3]

További korosztályos híreink AMERIKAIFUTBALLBAN  [4]a sportági aloldalunkon