- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda. Toman Petra szerint a Csata DSE kadétcsapatának ereje az egységben rejlik

Nem csupán a Csata DSE leány kadét kosárcsapatának, hanem egyik játékosának, Toman Petrának is kiválóan indult az alapszakasz. Az együttes kilencmeccses győzelmi sorozatban van, veretlenül áll a keleti csoport élén, a 15 éves kosaras pedig kiemelkedő mutatókkal büszkélkedhet. A legjobb pontátlag (26.44) az ő nevéhez fűződik, ráadásul a VAL-értéke (hatékonyság) is kiemelkedő (40.67). Ez nem véletlen, hiszen lepattanózásban (8.33), asszisztban (3.33), szerzett labdában (4.89) és blokkban (1.44) egyaránt meggyőző számokat produkál.

Toman Petráék a legutóbbi szezonban serdülőbajnokok lettek Forrás: csatabasketball.hu [1]

Toman Petráék a legutóbbi szezonban serdülőbajnokok lettek  •  Forrás: csatabasketball.hu

„Szerintem a nyáron nagyon sokat fejlődtünk. Jött két új csapattárs, akit be kellett illeszteni. Úgy gondolom, ez kiválóan sikerült, erősek vagyunk, igazi egységként dolgozunk. Mindent együtt csinálunk, bízunk a másikban. Szerintem ez  sikerünk legfőbb kulcsa” − magyarázza Petra.

Úgy véli, támadásban valamelyest többet hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez, mint védekezésben, ugyanakkor ez utóbbiban is próbál folyamatosan fejlődni:

„A pontdobás és az assziszt a legfőbb feladatom. Ennek ellenére igyekszem minden területen a tudásom legjavát nyújtani és segíteni a csapatot a győzelemhez. Habár még rengeteg hátravan a bajnokságból, az összes szezon közül ez indult a legjobban. Mindent a lányoknak köszönhetek, hiszen ha nem lennének, én sem tudnék ennyi pontot dobni. Hatalmas az összetartó erő közöttünk, most értünk össze igazán. Persze sok múlik azon is, hogy együtt készülhetünk a juniorokkal; ekképpen még többet fejlődhetünk hétről hétre.”

A Csata célja most is egyértelmű:

„Természetesen az aranyéremért hajtunk, rengeteget dolgozunk azért, hogy megvalósítsuk ezt az álmot.”

Ha már a közelebbi terveiről szót ejtettünk, megkérdeztük azt is, meddig jutna el később:

„Nagyon szeretném néhány éven belül beverekedni magam a Csata élvonalban szereplő felnőttalakulatába. A legnagyobb álmaim közé tartozik az is, hogy egyszer a WNBA-ben, az Euroligában és a felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozzam.”

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.