- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: Völgyi Péter szerint nagyon nehéz dolgunk lesz a 2020-as U18-es Európa-bajnokságon

Dombai Réka 2020-ban az U18-as válogatottat is erősítheti Forrás: FIBA [1]

Dombai Réka 2020-ban az U18-as válogatottat is erősítheti  •  Forrás: FIBA

Két évvel ezelőtt negyedik helyet szerzett az U17-es világbajnokságon, három héttel később bronzérmes lett az U18-as Európa-bajnokságon Völgyi Péter kosárcsapata − két lány kivételével ugyanabban az összetételben. Tavaly egy helyet javítottak, ezüstérmet nyertek az Eb-n, míg az U19-es világbajnokságot a tizedik helyen zárták.

„Egyelőre nehéz megítélni, milyen erősek leszünk jövőre. Egyetlen összetartáson vagyunk túl, karácsony és szilveszter között lesz a következő. A keret nagymértékben változik, rengeteg lány már az U20-as együtteshez tartozik. A válogatott gerincét Aya Kéita, Boros Júlia és Dombai Réka alkothatja, ők maradtak. A legnagyobb feladatunk az lesz, hogyan pótoljuk Kiss Angelikát, hiszen nincs kimondott centerünk ebben a generációban” − mondta Völgyi.

Dombaiék július 4. és 12. között Görögországban az olaszokkal, a litvánokkal és az izraeliekkel küzdenek azonos csoportban.

„Az olasz és a litván együttes elképesztően erős. Utóbbi keretében van egy extraklasszis játékos, aki már a felnőttválogatottban is megmutatta, mire képes. Nagyon nehéz lesz jó pozícióban a kieséses szakaszba jutnunk. Az izraeli alakulat valamelyes kilóg a sorból, de persze nem lehet leírni.”

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.