- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Alpesi sí: Trunk Tamás indul a téli ifjúsági olimpián

A hétvégén az ausztriai Obdachon rendezték meg a hazai alpesi sízők kvalifikációs versenyét a január 9-én Lausanne-ban rajtoló téli ifjúsági olimpiára. A szoros küzdelmet hozó versenyen végül a 16 éves Trunk Tamás bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli Magyarországot Svájcban. A téli ifjúsági olimpiai programjában az alpesi sín belül négy versenyszám, a szlalom, az óriás-műlesiklás, a szuper G és kombináció szerepel.

Trunk Tamás kvalifikált a téli ifjúsági olimpiára Forrás: 247SPORTPHOTO [1]

Trunk Tamás kvalifikált a téli ifjúsági olimpiára  •  Forrás: 247SPORTPHOTO

„Kicsit hullámzó volt a teljesítményem a versenyen, de a végeredmény nem hagyott bennem kérdést, örüljek vagy sem. Elképesztően boldog vagyok, hogy én mehetek a téli ifjúsági olimpiára. A legnagyobb megtiszteltetés, hogy az országot képviselhetem. Nagyon sikeres volt a David Fillel való közös felkészülés, emellett sokat tettem pluszba az individuális gyengeségeim kijavítására és saját magam individuális fejlesztése érdekében. Az utolsó szakaszban a sikeres edzésre, a szuper G felkészülésre és versenyzésre koncentrálok, fontos lenne még pontokat szereznem, hogy minél jobb rajtszámmal indulhassak Lausanne-ban. Három hét és már itt is van.”

A 2003-as születésű Trunk Tamás a téli ifjúsági olimpián egy évvel idősebbekkel is versenyez majd, és úgy gondolja, elsődleges célját a kijutással már teljesítette, de természetesen minél eredményesebben szeretne szerepelni a fő viadalon.

Miklós Edit célkitűzése szerint, a nemzetközi szinten meg szeretném mutatni, hogy lehet helyük az alpesi sísportban a magyaroknak és sok sikert kívánok Tóth Zitának, aki a lányokat képviseli.

További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.