UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-12-20 14:49

Röplabda: Az év legjobb utánpótlás-játékosait és -edzőit is díjazta a hazai szövetség

A Vasas női röplabdacsapatának csütörtöki Bajnokok Ligája-mérkőzése (Vasas–Alba Bilaj 1:3) előtt, alatt és után, az Érd Arénában adta át az MRSZ az év legjobbjainak járó díjakat.

A hunvolley.hu beszámolója szerint a legjobb női utánpótlás-játékos a nyíregyházi Tóth Fruzsina lett 2019-ben. A Fatum-Nyíregyháza röplabdázója (posztját tekintve liberója), csapatával idén Magyar-kupát és bajnoki ezüstérmet nyert, tagja volt a nápolyi Universiadén 4. helyet elért magyar csapatnak és az Európa-bajnokságon szereplő válogatottnak is.

Az év legjobbjait díjazták Fotó: hunvolley.hu
Az év legjobbjait díjazták Fotó: hunvolley.hu
A legjobb férfi utánpótlás-játékosnak Horváth Kristófot választották. A Fino Kaposvár ütőjátékosa, alapembere volt a bajnoki bronzéremig jutó csapatnak, és a juniorbajnokságot megnyerő gárdának, emellett már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. Teremröplabdában a női utánpótlás szakág edzői közül a békéscsabai Nagy Attilát díjazták. A BRSE utánpótlás vezetőedzője csapataival idén bajnoki címet szerzett az ifjúsági és a minibajnokságban is. A férfiak utánpótlásában ugyanezt a díjat idősebb Nagy Péter vehette át. A kecskemétiek utánpótlásedzője a gyermekbajnokságban szerzett aranyérmet csapatával. Strandröplabda-utánpótlásban Vecsey Fanni (Gödöllői RC) és Vasvári Zsófi (Strandröplabdázásért SE), illetve Tari Bence és Veres Ákos (Strandröplabdázásért SE), lett az év legjobbja. Előbbiek bejutottak a legjobb nyolc közé a Badenben megrendezett U18-as Európa-bajnokságon, magyar strandröplabdázók ilyen eredményt még soha nem értek el kontinenstornán. Emellett megnyerték az U18-as ob-t és ezüstérmet szereztek a korosztályos MEVZA-tornán is. A budapesti felnőtt World Tour-verseny főtábláján egyetlen magyar párosként tudtak mérkőzést nyerni, Vasvári Zsófi pedig minden idők legfiatalabb felnőtt ob-forduló győztese is lett. Utóbbiak az idei strandröplabda ob U14-es korosztályának bajnokai. Elnöki különdíjat kapott dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni abból az alkalomból, hogy minden idők legeredményesebb magyar női röplabda szövetségi kapitánya idén megkapta a Prima Primissima-díjat. Ugyancsak elnöki különdíjban részesült Bútor Anna, Kristóf Dóra és Szabó Anna. A Gödöllői RC és a helyi Török Ignác Gimnázium tanulói aranyérmet szereztek a Szicíliában megrendezett iskolai strandröplabda-világbajnokságon. Ők lettek a magyar röplabdázás első világbajnokai. MRSZ-emlékérmet kapott az Universiade-válogatott (Bleicher Réka, Cicic Marija, Gyimes Zsófia, Kiss Gréta, Németh Anett, Riczkó Gabriella, Tóth Dalma, Tóth Fruzsina, Vezsenyi Adrienn, Villám Csenge, Villám Lilla, Zólyomi Rebeka és a szakmai stáb). Közel fél évszázad után szerepelt újra magyar röplabdacsapat az egyetemisták világjátékán, de csapatunk nemcsak részt vett a megmérettetésen, hanem csoportját és a negyeddöntőt megnyerve bejutott a legjobb négy közé, és a negyedik helyen zárt, amely a legjobb magyar helyezés az Universiadékon, női röplabdában. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.