- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vívás: a 17 éves párbajtőröző, Muhari Eszter megvédte a címét a felnőtt országos bajnokságon

A héten zajlik az év legfontosabb hazai vívóviadala, a felnőtt országos bajnokság, amelynek egyéni döntőit szombat délután rendezték a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. S ahogyan az elmúlt néhány alkalommal megszokhattuk, az idén is villogtak a fiatalok.

Muhari Eszter megvédte a címét a felnőtt ob-n Forrás: Magyar Vívó Szövetség [1]

Muhari Eszter megvédte címét a felnőtt ob-n  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A legnagyobbat ezúttal is a Budapesti Honvéd 17 éves versenyzője, Muhari Eszter robbantotta, aki újabb nagy bravúrral megvédte bajnoki címét a párbajtőrözők között. A legnehezebb asszóját az elődöntőben a tatai Kun Annával vívta, akkor 15:14-re nyert, míg a fináléban Nagy Kingát (DVE) múlta felül 15:9-re.

Jutott egy ezüstérem is az utánpótláskorúaknak, méghozzá a férfi tőrözők mezőnyében. A 19 éves Maior Mátyás (Törekvés SE) nagy menetelést mutatott be a táblán, az aranyasszóban a felnőttválogatott vezéregyénisége, egyben klubtársa, Dósa Dániel állította meg 15:4-gyel.

A kardozók között két bronzérem jutott a 19 éven aluliaknak: Pusztai Liza (BVSC-Zugló) a papírformának megfelelően elérte a „végjátékot”, a legjobb négy között legnagyobb hazai ellenfele, Márton Anna győzte le 15:9-re. A Vasas vívója, Rabb Krisztián pedig igazi meglepetésbronzot nyert az ezúttal Szatmári András nélkül is bombaerős hazai mezőnyben: az elődöntőben Decsi Tamástól kapott ki kiélezett asszóban 15:13-ra.

A LEGJOBB UTÁNPÓTLÁSKORÚ VERSENYZŐK A FELNŐTT OB-N:
Női párbajtőr: 1. Muhari Eszter (17 éves, Budapesti Honvéd), 5. Kardos Edina (19, Vasas), 7. Dékány Kinga (18, AVA Békéscsaba), 8. Gnám Tamara (19, Tatabányai SC)
Férfi kard: 3. Rabb Krisztián (18, Vasas)
Női kard: 3. Pusztai Liza (18, BVSC-Zugló), 7. Missurai Pálma (16, GEAC)
Férfi tőr: 2. Maior Mátyás (19, Törekvés), 6. Tóth Gergely (17, Törekvés), 8. Szemes Gergő (16, FTC)
Női tőr: 6. Zsoldosi Karolina (18, FTC)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.