UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-12-22 15:50

Darts: az ifjúsági Európa-bajnok Kovács Tamara szerint újabb győzelem vár Fallon Sherrockra a vb-n

„Ha jókedvű lesz, ellazul, és csak dob, ő fogja megnyerni a meccset" – mondja a 15 éves ifjúsági Európa-bajnok Kovács Tamara a dartsvilágbajnokság legnagyobb szenzációját bemutató hölgyjátékosról, Fallon Sherrockról.

Hogy a női dartsnak akár a férfiak mezőnyében is van létjogosultsága, azt a napokban Fallon Sherrock bizonyította be, aki a Londonban zajló PDC-világbajnokságon egyedüli hölgyként (a kettőből) 32 közé jutott. Már az is szenzáció volt, hogy az első körben kiejtette Ted Evettset, szombaton viszont a 11. kiemelt Mensur Suljovic ellen is nyerni tudott, így folytatódhat a 25 éves angol játékos tündérmeséje a világbajnokságon, ahol korábban még női versenyző nem tudott mérkőzést nyerni.

Kovács Tamara régóta figyeli Sherrock pályafutását Forrás: Kovács Tamara/Facebook
Kovács Tamara régóta figyeli Sherrock pályafutását Forrás: Kovács Tamara/Facebook
A két győzelem után az egész világ azt találgatja, mire mehet Sherrock a következő fordulóban a 22. kiemelt Chris Dobey ellen? A magyar női mezőny egyik legnagyobb ígérete, az ifjúsági Európa-bajnok és BDO World Masters-bronzérmes, Kovács Tamara szerint nem a következő meccse lesz Sherrocknak az utolsó a világbajnokságon. „Már a világbajnokság selejtezőben is látszott Sherrockon, hogy ő ebben az év végi időszakban kiemelkedik a nők közül, mert 90 fölötti átlagokat dobált már kvalifikáció során is – mondja a 15 éves szolnoki Európa-bajnok. – Féltettem őt picit, hogy nagyon el fogja izgulni magát a vébén, de meglepően jól kezelte a helyzetet. Amikor legyőzte Evettset, akkor látszott rajta, hogy nagyon meglepte a siker. Aztán többen is reménykedtek benne, nem fog a játéka rovására menni a körülötte lévő felhajtás, az interjúk miatti kevés pihenőideje, de úgy tűnik, nem lehet kizökkenteni. Nem gondoltam volna, hogy megveri Mensurt, de nagyon szurkoltam neki. Dobeynak most hatalmas ellenfele lesz, mert szerintem Suljovic nagyobb falat volt, mint a most következő játékos. Sok a hullámzó teljesítmény, Dobey is tud kiemelkedően jól, de rosszul is játszani. Kíváncsian várom, mit fog hozni a meccs, én picit Sherrockot esélyesebbnek érzem. Ha jókedvű lesz, ellazul, és csak dob, ő fogja megnyerni a meccset.”
Kovács Tamara szerint Sherrock a következő meccsét is megnyerheti Forrás: skysport.com
Kovács Tamara szerint Sherrock a következő meccsét is megnyerheti Forrás: skysport.com
„Ami hátrányára válhat, hogy Mensur ellen már több negatív dolog is észrevehető volt rajta, gondolok itt arra, hogy például egy rosszabb kör után többet rázogatta a fejét. Az első meccsén, ha ötöst dobott, mosolygott, és ment tovább. Ha Dobey ellen is ugyanolyan felfogással játszik, mint az első két mérkőzésén, kiélvezi, hogy ott van, akkor minden esélye megvan a győzelemre. Egy női meccsen ő biztos favorit lenne, itt nem lesz teljesítménykényszer alatt, hiszen már amit eddig véghez vitt, az nagyon nagy teljesítmény. Az, hogy ilyen szurkolótábor áll mögötte, neki is újdonság, de ez őt feldobja.” További korosztályos hírek DARTSBAN a sportági aloldalunkon.