- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kilenc utánpótláskorú vívó lett bajnok csapatban a felnőtt magyar bajnokságon

Muhari Eszter duplázott a felnőttek között Forrás: Origo [1]

Muhari Eszter duplázott a felnőttek között  •  Forrás: Origo

Oroszlánrészt vállaltak az utánpótláskorú vívók a klubok szereplésében a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett csapatbajnokságon, végül többen is aranyérmet ünnepelhettek. Rögvest ki kell emelnünk a BVSC-Zugló női kardcsapatát, amely csupa fiatalból állt: a Lantos Eszter (19), Pótz-Nagy Fanni (18), Pusztai Liza (18) és Szűcs Luca (17) alkotta egység az MTK Budapestet (45:31), a Kárpti Rudolf Vívó Clubot (45:39), valmaint a Budapesti Honvéd alakulatát (45:38) felülmúlva ünnepelhetett aranyérmet.

Csakúgy, mint a még mindig csak 17 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki azok után, hogy szombaton egyéniben megvédte a címét, vasárnap a Honvéddel is bajnok lett. Ráadásul nem ő volt az egyetlen húsz év alatti az együttesben: Fekete Laura (19) is küzdött Eszter, Pálinkás Anett és Szombath Barbara mellett. A hölgyek a győzelemért az OMS-Tatát győzték le 45:41-re.

A férfi tőrözők versenyét a Törekvés SE nyerte meg, amelynek színeiben Maior Mátyás (19) és Tóth Gergely (19) is pástra lépett. A srácokat Frűhauf Benjamin segítette az Újpesti TE elleni fináléban, amely meglehetősen éles összecsapásra sikeredett: végül 45:44-re győzött a Törekvés.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztián (18) is erősítette a Vasas bajnok kardcsapatát, amelyben Galgóczy Tamás, Nagy Pál és a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron vívott még. Krisztián a fináléban nem lépett pástra, a négy között a BVSC-Zugló ellen azonban volt győztes asszója.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.