UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-12-28 20:53

Az év atlétájának választott Halász Bence átmentené a formáját 2020-ra

Az idei felnőtt-világbajnokság bronzérmese, Halász Bence jövőre sem adná alább. A még U23-as kalapácsvető elégedett az idei teljesítményével, igaz, kicsit sajnálja, hogy nem nyerte meg a korosztályos Európa-bajnokságot.

A tavalyi felnőtt Eb-bronz után az idén a világbajnoki dobogó harmadik fokára állhatott fel a szombathelyi Dobó SE 22 éves kalapácsvetője, Halász Bence. Az év atlétájának választott sportoló a szövetség honlapjának adott évértékelő interjút.

A 22 éves Halász Bence bronzérmet nyert a felnőtt-világbajnokságon
A 22 éves Halász Bence bronzérmet nyert a felnőtt-világbajnokságon
– Hogyan értékeli az idei évet? – Voltak benne hullámvölgyek és magaslatok egyaránt, szerencsére a legjobbkor voltam életem formájában. A világbajnokság remekül sikerült, de az U23-as Európa-bajnokságon nem tudtam elérni a célom, ami két évvel ezelőtti címem megvédése lett volna. De azért nem búslakodom, mert ez erőt adott a folytatáshoz, szerettem volna kiköszörülni a csorbát, és ez mind hozzájárult a dohai sikerhez. – Mennyire halad a felkészüléssel? – Rövidebb volt ugyan a szünet, mint általában, de szerencsére annyira nem érzem. Egyből a lovak közé csaptunk, edzőtáborban voltunk, rengeteg a munka, nagyon sok a futás – ez utóbbit mi, dobók köztudottan nem annyira szeretjük. A folytatásban azért majd jobb lesz ez is. Igaz, ez egyelőre távolinak tűnik. – Mit kíván magának 2020-ra? – Már megfogalmaztam a célkitűzéseket. Ha egyetlen dolgot kívánhatnék, az az lenne, hogy végre egyszer tudjak úgy teljesíteni versenyeken, ahogy edzésen tudok. Azzal már elégedett volnék. – Ez fejben dől el? – Nehéz megmondani. A versenyen ott vagyok, figyelek, mindent úgy csinálok, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Tudom, hogy ez olcsó kifogásnak hangzik, de sokszor éreztem az idén, hogy egyszerűen nincs szerencsém. Nyilván a technikámon is van még csiszolni való, de elég későn éreztem rá a megfelelő mozgásra, hogy 80 méter fölött dobhassak. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy az is bennem van. Az év vége felé már rendben ment minden, remélem, át is tudom menteni a következő szezonra. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.