- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Összejött az álomdöntő az NCAA-ben

Szombaton rendezték az NCAA futball-liga két elődöntőjét, az első helyen kiemelt LSU az Oklahomával, a harmadikként rangsorolt, címvédő Clemson pedig a második Ohio State együttesével mérkőzött meg.

Előbbi találkozón egyértelműen az LSU volt az esélyes, azonban arra vélhetően senki sem számított, hogy kevesebb mint két negyed után eldől az összecsapás, és leginkább arra hasonlít, mint amikor elsőosztályú gárda játszik felkészülési mérkőzést megyei csapattal annak érdekében, hogy önbizalmat szerezzen.

JoeBurrow [1]

Joe Burrow egy héttel ezelőtt elnyerte a liga legértékesebb játékosának járó Heisman Trophyt, most pedig, ha akadt is szakértő, aki nem értett volna egyet ezzel – vélhetően nem sokan voltak –, akkor most a nagyközönség előtt is bizonyította rátermettségét. Az LSU irányítója a félidőben 7 touchdown-passznál és 403 passzolt yardnál állt, előbbivel be is állította a bowl-mérkőzéseken jegyzett TD-átadások rekordját. A második félidőben a gárda gyakorlatilag takarék lángon égve diadalmaskodott 63-28-ra, Burrow még egy futott TD-t hozzátett a teljesítményéhez, csakhogy meglegyen neki a rekord is.

Burrow eddig is a legnagyobb esélyes volt arra, hogy a 2020-as drafton első helyen vigye el egy NFL-csapat, ezzel a teljesítménnyel azonban gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Cincinnati Bengals elöljárói az ő nevét olvastatják be elsőként.

A másik ágon jóval szoros összecsapást láthatott a közönség, ugyanis a címvédő Clemson az első félidő közepén még 16-0-s hátrányban volt az Ohio State együttesével szemben, ám a 20 esztendős Trevor Lawrence vezetésével fordítani tudott.

A január 13-án New Orleansban sorra kerülő döntőben két veretlen gárda találkozik. Egy évvel ezelőtt a Clemson óriási meglepetést okozott azzal, hogy 44-16-ra kiütötte az Alabama addig ugyancsak hibátlan együttesét.

További korosztályos híreink AMERIKAIFUTBALLBAN  [2]a sportági aloldalunkon