UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-12-30 09:00

Röplabda: a BRSE nagy reményekkel várja az akadémiai működést

Nem kolbászból épül, de a helyiek szerint európai összehasonlításban is párját ritkítja majd a Békéscsabai Röplabda Akadémia, amely közel 400 gyermeknek nyújthat minőségi sportolási lehetőséget. A BRSE elnöke, Baran Ádám, valamint az utánpótlás vezetőedzője, Nagy Attila kifejtette, miért jelent rengeteget a tervek szerint 2020 márciusában átadandó létesítmény.

Európa egyik legnagyobb röplabda utánpótlásprojektje zajlik Békéscsabán, és az érintettek már tűkön ülve várják a közel kétmilliárd forintból megépülő akadémia jövő márciusi átadását. Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE elnöke elárulta, a városban és környékén annyian űzik a sportágat, hogy elengedhetetlenné vált az infrastruktúra fejlesztése. „Békéscsabán a legnépszerűbb mozgásforma a röplabda, jelenleg is közel négyszáz gyermekkel foglalkozunk, és ez a szám sok esetben csak azért nem tud növekedni, mert nincsenek olyan korszerű létesítményeink, amelyekben edzhetnénk őket. Ezért elengedhetetlenné vált, hogy merjünk nagyot álmodni és létrehozni valami egyedülállót a jövő generációjának. Az épülő csarnokban három szabványméretű pálya fér el egymás mellett, ami nemzetközi szinten is ritka, de lesz benne kondicionáló terem, egészségügyi helyiség vagy éppenséggel videoelemző szoba, ami új távlatokat nyit korosztályos csapataink számára. Az általunk vizionált jövőképben erős, sikeres klub szerepel, amely nem létezhet jól működő utánpótlás nélkül. A képzésünk szakmai minőségével eddig sem volt probléma, most viszont már a szükséges infrastruktúránk is meglesz ahhoz, hogy nálunk teljesedjenek ki a jövő Molcsányi Ritái.”

A 2020 márciusára elkészülő létesítményhez nagy reményeket fűznek a békéscsabaiak Forrás: BRSE
A 2020 márciusára elkészülő létesítményhez nagy reményeket fűznek a békéscsabaiak Forrás: BRSE
Nagy Attila utánpótlás vezetőedző szerint az új létesítmény garantálja az előrelépést, hiszen egy fedél alatt edzhetnek az egyesület korosztályos csapatai, s nem szétszórtan a városban. „Áldatlan állapotok uralkodtak Békéscsabán, az elmúlt húsz évben nem igazán történtek létesítményfejlesztések, nagy szükségünk volt erre az akadémiai projektre. Aki dolgozott már a sportban, tudhatja, mennyire fontos az infrastruktúra. Persze nem minden, hiszen annak idején a grundon is lehetett csodálatos focistákat nevelni az országnak, sőt, még mi is voltunk olimpián úgy, hogy salakon edzettünk. De azt gondolom, a lányok jobb érzéssel mennek be egy olyan létesítménybe, amely minden igényüket kielégíti. A szakmai munkát jelentősen megkönnyíti, hogy egyszerre több korosztállyal is tudunk majd foglalkozni ugyanabban az idősávban, hiszen ezáltal tisztábban látjuk, mi a helyzet az egyes csapatainkkal.” A mester kitért arra is, talán nem véletlenül Békéscsabán valósul meg a kétmilliárd forintos beruházás, elvégre a BRSE utánpótláscsapatai az elmúlt években rengeteget tettek le az asztalra. „Az elmúlt évtizedben nem rendeztek nélkülünk utánpótlás országos döntőt, és ami félelmetes, hogy a döntők nyolcvan százalékáról éremmel jövünk haza. Most már húsz felett van a különböző korosztályokban szerzett aranyérmeink száma, az előző idényben az U13-as, az U15-ös és az U19-es együttesünk diadalmaskodott. Büszkék vagyunk ezekre az eredményekre, de nem ülhetünk a babérjainkon, az új létesítmény mindenkinek extra motivációt jelent, aki a klub kötelékében éli a mindennapjait.” További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.