- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: hatalmas fordítás – szétlövéses sikerrel nyitott az U18-as leányválogatott a füsseni vb-n

Könnyű mérkőzésre semmiképpen sem számíthatott a magyar válogatott a leány U18-as I/A csoportos hoki-vb nyitányán. Bedő Botond együttese a dánok ellen kezdett az esti mérkőzésen a németországi Füssenben.

A szétlövésben győzte le a dánokat a magyar válogatott a vb-nyitányon Forrás: MJSZ [1]

A szétlövésben győzte le a dánokat a magyar válogatott a vb-nyitányon  •  Forrás: MJSZ

Az első harmadból csupán helyzeteket és egy dán kiállítást jegyezhettünk fel, gól nem született, többnyire kiegyenlített játék folyt. A második húsz percben is csupán emberelőnyökig jutottak a mieink, sok helyzet adódott, de mind ki is maradt. Ez pedig, ahogyan lenni szokott, megbosszulta magát, a 36. percben Sofia Skriver révén a skandinávok szerezték meg a vezetést (0–1).

A záró etapra még egy sebességgel feljebb kapcsoltak a magyar lányok, a kapu elég szegezték az ellenfelet, de megint csak az előnyök jöttek, az egyenlítő gól csak nem akart megszületni. Aztán amikor már nagyon szorongatott helyzetben voltak a mieink, jött az egyéni villanás: Kreisz Emma korcsolyázott be a támadóharmadba a bal szélen, és hatalmas gólt ragasztott a rövid felsőbe, így hosszabbításra mentette a meccset (1–1).

Az ötperces hosszabbításban szintén gyakorlatilag egykapus játék folyt, kettős emberelőnyben is voltak a magyarok, de a gólvonalon Emma-Sophie Nordstrom mindig meccsben tartotta a dánokat, következett a szétlövés.

A magyar kapuban Tóth Zsófia egyetlen próbálkozást sem engedett át, nagyon biztosan állt a helyén, míg elöl Kreisz újabb pazar mozdulata eldöntötte az összecsapást, az az egyetlen gól is elég volt a sikerhez.

A hatalmas fordításnak köszönhetően sikerrel kezdett a válogatott Füssenben, és bár egyet elvesztett, utólag elmondható, sokkal inkább két pontot nyert a csapat. Folytatás szombaton 16.30-kor az első fordulóban súlyos vereséget szenvedett franciák ellen.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, FÜSSEN (NÉMETORSZÁG)
Magyarország–Dánia 2–1 – szétlövéssel (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
G:
Kreisz (58.), ill. Skriver (36.)
A többi mérkőzésen: Japán–Franciaország 5–0, Németország–Olaszország 5–0
A magyar válogatott programja:
Január 4., szombat: Magyarország–Franciaország, 16.30
Január 6., hétfő: Magyarország–Németország, 20 óra
Január 7., kedd: Magyarország–Japán, 16.30
Január 9., csütörtök: Magyarország–Olaszország, 14.30

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [2] a sportági aloldalunkon.