- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: füsseni krimi – drámai szétlövésben maradt alul a németek ellen az U18-as leányválogatott a vb-n

Két, sikerrel megvívott csata és szünnap után érkezett az U18-as leány hokiválogatott a házigazdák elleni sorsdöntő mérkőzésre a németországi Füssenben zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon.

Tóth Zsófia ismét remekelt a kapuban, de szétlövésben a németek nyertek Fotó: Szűcs Attila/MJSZ [1]

Tóth Zsófia ismét remekelt a kapuban, de szétlövésben a németek nyertek  •  Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

A szintén hibátlan németek elleni találkozó első harmadában inkább a küzdelem dominált, kevés érdemi helyzet akadt, a mieink mindössze négyszer lőttek kapura. Gól nem is született az első húsz percben, iksszel korcsolyáztak pihenőre a felek.

A folytatásban aztán öt perc után megtört a jég, ám nem éppen úgy, ahogyan szerettük volna: Jennifer Miller emberelőnyből szerezte meg a vezetést a németeknek.  A magyar válogatott azonban volt már hasonló helyzetben a vb-n, s bár ezúttal sem jött azonnal a válasz, az egyenlítés csak sikerült: Seregély Míra és Horváth Imola asszisztja után Metzler Regina hozta vissza a csapatot a mérkőzésbe.

A hátralévő hat percben már nem született gól, így – akárcsak az első fordulóban – jöhetett újra a túlóra. A németek domináltak, több ordító ziccert is kihagytak, ám ebben az öt percben sem született gól. A hosszabbítás igazi krimit hozott: szinte hihetetlen, de az első huszonöt büntető kimaradt. S akkor jött megint Miller, és a tizenkettedik körben eldöntötte, így a 2–1-gyel a német válogatott őrizte meg a veretlenségét a nagyot küzdő magyar csapattal szemben.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, FÜSSEN (NÉMETORSZÁG)
Németország–Magyarország 2–1 – szétlövéssel  (0–0, 1–0, 0–1)
G:
Miller (25.), ill. Metzler (54.)
A többi mérkőzésen: Franciaország–Olaszország 2–1, Japán–Dánia 7–0
A vb állása: 1. Japán 9 pont, 2. Németország 8, 3. Magyarország 6, 4. Franciaország 3, 5. Dánia 1, 6. Olaszország 0
A magyar válogatott programja:
Január 7., kedd: Magyarország–Japán, 16.30
Január 9., csütörtök: Magyarország–Olaszország, 14.30