- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Ifjúsági téli olimpia: Hegedüs a zöldekkel, Márton a feketékkel döntős 3×3-as jégkorongban

Hegedüs Levente dönőtbe jutott a zöldekkel Fotó: MOB [1]

Hegedüs Levente döntőbe jutott a zöldekkel  •  Fotó: MOB

Hegedüs Levente és Márton Luca 3×3-as jégkorongcsapata is bejutott a Lausanne-ban zajló ifjúsági téli olimpia döntőjébe. A Hegedüssel felálló zöldek hat győzelemmel és egy vereséggel csoportelsőként jutottak a négy közé, ahol azzal a fekete gárdával találkoztak, amelytől egyetlen vereségüket szenvedték a tornán. A visszavágás sikerült, Hegedüsék 7−3-as diadalt arattak.

Luca és a fekete alakulat szintén csoportelsőként, hat győztes és egy vesztes párharccal menetelt az elődöntőbe. A barnák nem törtek túl sok borsot Mártonék orra alá, a magyart is a soraiban tudó együttes 11−7-es sikerrel verekedte be magát az aranycsatába.

Ivády Milán a barnákkal harcolta ki a bronzcsatát. Az alakulat mindössze két mérkőzést bukva jutott a négy közé, ahol nem bírt a pirosakkal (7−9), így a feketékkel küzdhet meg a dobogós helyezésért.

A Metzler Reginát is a soraiban tudó sárgák elveszítették a  kékek elleni elődöntőt, tehát szintén a harmadik helyért léphetnek jégre. A riválisok a Márton Lucáék által legyőzött barnák lesznek.

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 [2] aloldalunkon.