UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2020-01-14 09:13

Ifjúsági téli olimpia: Trunk Tamás 28. lett műlesiklásban

Jégkorongelődöntők, műlesiklás és curling. Így néz ki a svájci Lausanne-ban zajló ifjúsági téli olimpia programja, amelyen 3x3-as hokiban akár az első magyar érmeket is bebiztosíthatják fiataljaink.

A hétfő a lausanne-i ifjúsági téli olimpia talán legzsúfoltabb napját hozta el magyar szempontból, ám az eredményesség terén visszafogottra sikerült. A műkorcsolyázó Schermann Regina 12. és a gyorskorcsolyázó Bíró Hanna 16. helye volt a két legjobb magyar produkció.

Hegedüs Levente is elődöntős a 3x3-as jégkorongtornán Forrás: OIS
Hegedüs Levente is elődöntős a 3x3-as jégkorongtornán Forrás: OIS
Ám kedden új nap következik, és bizony már érmekért is harcolhatnak fiataljaink. A vegyes csapatokat felvonultató 3x3-as jégkorongtorna csapatversenyében négy magyar elődöntősnek is szurkolhatunk (Hegedüs Levente, Ivády Milán, Márton Luca Emese, Metzler Regina), ráadásául valamennyien külön csapatban és külön ágon szerepelnek, így legjobb esetben akár mind a négyen a fináléba kerülhetnek. Lejátsszák utolsó csoportmeccsüket a curlingeseink is. A Joó Linda, Nagy Laura, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású, hétfőn a brazilokat legyőző alakulat késő délután a németekkel találkozik. 20:24 Nagy csatában kapott ki a németektől a curlingválogatott A Joó Linda, Nagy Laura, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc alkotta magyar csapat 4−1-es hátrányból egyenlített, 6−6-ig lépést tartott, végül 8−6-os vereséget szenvedett, így visszaesett a B csoport ötödik helyére. 15:55 Trunk Tamás a 28. helyen zárt műlesiklásban A 16 éves sportoló a 26. legjobb idővel, 43.69 másodperc alatt ért célba a második futamban − ez összesítésben a 28. helyre volt elegendő. Az aranyérmet a svéd Adam Hofstedt nyerte, aki +9.52 másodpercet vert Trunkra. 14:55 Ivády Márk és Metzler Regina a bronzéremért léphet jégre a 3x3-as hokitornán Ivády a barna csapat színeiben szenvedett 9–7-es vereséget, Metzler a kék együttes tagjaként kapott ki 7–5-re az elődöntőben a lausanne-i játékokon. 13:29 Hegedüs Levente és Márton Luca 3x3-as hokicsapata is döntős A Hegedüs-féle zöld együttes a feketéket győzte le 7–3-ra, míg Márton fekete csapata a barnák ellen diadalmaskodott 11–7-re a 3x3-as jégkorongtorna elődöntőjében. 12:53 Trunk Tamás a 36. helyről várja a folytatást műlesiklásban A 16 esztendős magyar versenyző 41.93 másodperc alatt – az első helyezett svéd Adam Hofstedthez képest 5.85-ös hátrányban – ért le az első futamban, így várhatja a délutáni folytatást Lausanne-ban. 10:56 Tóth Zita nem ért célba délelőtt műlesiklásban A 17 éves magyar síző nem tudta befejezni a pályát műlesiklásban, így nem vehet részt a délutáni második futamban sem. Ugyanígy járt az izraeli színekben induló, korábban Lausanne-ban már ezüst- és bronzérmet is nyert Szőllős Noa.

A MAGYAROK KEDDI PROGRAMJA ALPESI SÍ. 9.30: lány műlesiklás, 1. futam (Tóth Zita); 11.00: fiú műlesiklás, 1. futam (Trunk Tamás) 3x3-as JÉGKORONG. 12:00: fiúk, elődöntő, zöld–fekete (Hegedüs Levente, zöld); lányok, elődöntő, fekete–barna (Márton Luca Emese, fekete); 13.30: fiúk, elődöntő, barna–piros (Ivády Milán, barna); lányok, elődöntő, kék–sárga (Metzler Regina, kék) ALPESI SÍ. 13.45: lány műlesiklás, 2. futam (Tóth Zita); 15.00: fiú műlesiklás, 2. futam (Trunk Tamás) CURLING. 18.00: vegyes csapat, Magyarország–Németország (Joó Linda, Nagy Laura, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén)

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.