- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Asztalitenisz: Pázsy Ferenc szerint két év múlva lesznek igazán ütőképesek a serdülő fiúk

A fiú asztalitenisz-válogatottak élén az ősszel lecserélték a szakmai stábokat: a serdülőfiúkat Vitsek Iván helyett Pázsy Ferenc irányítja, míg az ifjúságiak szövetségi kapitánya Vigh Zsolt helyett Somosi Miklós lett.

Szántosi Dávidot is kiemelte a serdülő fiúk szövetségi kapitánya, Pázsy Ferenc Forrás: bmsextra.hu [1]

Szántosi Dávidot is kiemelte a serdülő fiúk szövetségi kapitánya, Pázsy Ferenc  •  Forrás: bmsextra.hu

„Nem úgy zajlott a munka, és az eredmények sem úgy jöttek, ahogyan azt a szövetség elvárta volna, emiatt kértek fel minket a feladatra. Korábban havonta találkoztak három napot összetartás miatt a válogatottak, ezen mindenképpen változtatni szerettünk volna; minden héten két napot foglalkozunk a srácokkal − egyik héten a vidékiek, másik héten a budapestiek edzenek, a nemzeti együttes magja pedig minden héten itt van” − fejti ki Pázsy.

Az összetartások alkalmával naponta körülbelül öt órát edzenek a fiatalok:

„Általában reggel kilencre érkeznek a gyerekek, fél órával később már pingpongoznak. A délutáni edzés is kétórás, amelyet fél óra szervagyakorlat vagy kondi követ.”

A szakember arról beszélt, az ifi és a serdülőcsapat is erős:

„A kisebbek között Kizaikisz Nikolaosz, Lei Balázs és Szántosi Dávid is kiemelkedő kvalitású pingpongos, azt viszont tudni kell róluk, hogy még nagyon fiatalok; Lei és Kizakisz ugyanis még csak újonckorú. Ami az ifiket illeti: András Csaba, Both Olivér és Huzsvár Erik nagyon jó csapatot alkot. Nem kérdés, Csaba a húzóember, mindhárom számban jó esélye lehet a dobogóra a korosztályos Európa-bajnokságon. Kivételes tehetség, rengeteg potenciál rejlik benne.”

Mit vár Pázsy a tanítványaitól a serdülő kontiensviadalon?

„Sok víz lefolyik addig még a Dunán… A cseh, az olasz, a francia és a tunéziai utánpótlás nemzetközi bajnokságon is részt veszünk. Balázs és Dávid párosa nagyon jó lehet, és a csapat is. Azt hiszem, idén szép eredmény lenne, ha a srácok bejutnának a tizenhat közé. Távolabb kell tekinteni az eredményeket illetően: igazán meghatározók két év múlva lehetnek a serdülőmezőnyben.”

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN [2] a sportági aloldalunkon.