- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Felkészülten lép a juniorok közé

Viczián Bence az U19-es világbajnokságon Forrás: Viczián Bence/Facebook [1]

Viczián Bence az U19-es világbajnokságon  •  Forrás: Viczián Bence/Facebook

Tavaly nem először lett Európa-bajnok, 2017-ben az U17-es korosztályban már felállhatott a kontinenstorna dobogójának legfelső fokára, és az akkori háromtusa után júniusban Kaunasban négytusában is győzött (U19). A litvániai Eb-n gyakorlatilag nem volt gyenge pontja a Budapesti Honvéd SE 18 éves versenyzőjének, úszása és vívása is a legjobbak közé tartozott, a kombinált számot a hatodik helyről kezdte, és 34 másodpercet ledolgozva lett bajnok. Viczián Bence júliusban a szófiai U19-es világbajnokságon megint nem volt rossz formában, végül tizedik helyen zárt, de hogy onnan se távozzon érem nélkül, csapatban ezüstöt nyert. Remek eredményei után a szövetség a 2019-es év legjobb fiú utánpótláskorú versenyzőjének választotta.

„Az Európa-bajnokság nagyon jól sikerült, élveztem a versenyzést. Rá egy hónapra jött a világbajnokság, ahová mondhatom, feldobott állapotban érkeztem a győzelmet követően. Talán ott többet vártam volna magamtól, de csalódottságról nem beszélhetek az Eb-siker után. A 2018-as évem gyengébben sikerült a vártnál, ezért is örültem, hogy újra ott tudtam lenni a nemzetközi élmezőnyben. A díj visszajelzés a munkámról, igazán motiváló hatása van. Ott szeretném folytatni, ahol abbahagytam.”

De már egy korosztállyal feljebb. Bence, aki úgy véli, minden versenyszámban folyamatosan fejlődött az elmúlt évben, idén juniorkorba lépett. Ez azonban egy picit sem változtat önbizalmán, célja továbbra is, hogy ott legyen a világversenyeken.

viczian [2]„Tavaly már volt egy-két versenyem a juniorokkal, nincsenek rossz emlékeim. A négytusát már az öttusa váltja fel, amely lovaglással egészül ki. Szerencsére elég régen elkezdtem lovagolni, korábban, mint az egyesületben. Mai fejjel már belátom, nagyon jó döntés volt apukámtól, hogy hamarabb elvitt, és megtanultam a lóval bánni. Nem hiszem, hogy bármi gondot okozhatna az öttusa. Ami kicsit izgalmassá teszi majd az évet, hogy idén érettségizem. Ott is igyekszem majd a legjobbamat nyújtani, de mindezt úgy tervezem, hogy a sportra ne legyen negatív hatással.”


További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.