- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: a lehető legrosszabbkor jött a sérülés – Csoboth Kevinnek (19) több hetet is ki kell hagynia

Csoboth Kevin a múlt héten térdfájdalmai miatt nem léphetett pályára a Benfica B-ben a Casa Pia ellen 4–0-ra megnyert bajnokin. Azóta az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy a támadónak begyulladt a térde, ezért kezeléseket kap, pihennie kell, illetve könnyített munkát végez majd, így előreláthatóan három-négy hetet ki kell hagynia – derül ki az nso.hu híréből.

Csoboth Kevin több hétre harcképtelenné vált Fotó: Benfica SL, archív [1]

Csoboth Kevin több hétre harcképtelenné vált  •  Fotó: Benfica SL, archív

Csoboth számára a lehető legrosszabbkor jött a sérülés, az elmúlt hetekben ugyanis sikerült beverekednie magát a portugál másodosztályban szereplő Benfica B kezdőcsapatába.

A sérülését megelőzően sorozatban öt bajnoki meccsen kezdő volt, egy gólt szerzett, egyet pedig előkészített. A bajnoki szereplését pedig annak köszönhette, hogy az ősszel az U23-as csapatok számára kiírt International Premier League Cup csoportmérkőzésein is bizonyított: a Herthát és a Blackburnt 2–1-re megverték a sorozatban, a németek ellen gólt szerzett, a Newcastle elleni 1–1 alkalmával pedig 11-est harcolt ki, mindegyik meccsen kezdő volt, és tovább is jutott a csoportból a Benfica, az a sorozat január végétől folytatódik.

Csobothra azonban várhatóan a folytatásban is a portugál másodosztályban számítanak majd a Benfica B-nél, persze ehhez az is kell, hogy mielőbb felépüljön, és februárban már ismét a szakmai stáb rendelkezésére tudjon állni.

További korosztályos hírek LABDA RÚGÁSBAN  [2]a sportági aloldalunkon.