- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Ifjúsági téli olimpia: egy nap magyarok nélkül

Magyarok ugyan nem szerepelnek pénteken, de több látványos sportágban is megkezdődnek a küzdelmek: a hagyományos jégkorongtorna a leányokkal indul, valamint síugrásban és északi összetettben is rajtolnak a versenyek, igaz, egyelőre még csak a hivatalos edzéseket rendezik majd.

19:00
A svédek szétlövésben nyerték meg a leány jégkorongtorna nyitómeccsét

Péntek délután elkezdődött a lányok jégkorongtornája. A nyitómeccsen az A csoportban szereplő svédek 2–2-es rendes játékidő után, szétlövésben nyertek a szlovákok ellen (3–2).

12:30
Német győzelem a fiú szánkó ketteseknél
A számot Moritz Jäger és Valentin Steudte nyerte, az ezüstérmet a Kaspars Rinks, Ardis Liepins lett duó, a bronzot a Mihail Karnauhov, Jurij Csirva orosz páros szerezte meg.

12:00
Kettős német siker a leány szánkó egyesek versenyében
A számot Merle Malou Fräbel nyert honfitársa, Jessica Doreen Degenhardt, valamint az orosz Dijana Loginyova előtt.

11:10
Lausanne-ban rendkívül nyugodt napnak néznek elébe, így a szervezőknek volt idejük arra, hogy készítsenek egy kis statisztikát: ezek alapján 1039 sportoló és vezető már távozott a helyszínről, ugyanakkor 1137-en még csak most érkeznek. A 81 aranyéremből csütörtökig 32 talált gazdára, a helyszíneken pedig több mint 170 ezren szurkoltak. Íme a Nemzeti Olimpiai Bizottság rövid videója:

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020  [5]aloldalunkon.