- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: a 18 éves Szabó Nina villámrajtja az NB I-es Kisvárdában; öt góllal szórta meg az FTC-t

Kedden bejelentették a szerződtetését, szerdán pedig már pályára is lépett az NB I-ben a Kisvárda női kézilabdacsapatában a 18 éves Szabó Nina. A fiatal irányító fél évre került kölcsönbe a NEKÁ-ról az élvonalbeli együttesbe, és a bemutatkozása nem sikerült rosszul: öt gólt szerzett, ráadásul a Ferencváros ellen.

Szabó Nina kitűnően kezdte az NB I-es karrierjét Fotó: Szabó Sándor/Kisvárdai KC [1]

Szabó Nina kitűnően kezdte az NB I-es karrierjét  •  Fotó: Szabó Sándor/Kisvárdai KC

Az egész elég gyorsan történt, így izgulni sem volt sok ideje a bemutatkozás előtt.

„Még decemberben voltam próbajátékon, most meg pedig egy hete vagyok Kisvárdán. Az első meccs előtt volt bennem egészséges izgalom, de ez a kezdésre szinte teljesen elmúlt. Segítettek a lányok és edzőnk, Bakó Botond is, azt mondták, nem lehet semmi baj, csak játsszam azt, amit tudok.”

Finoman fogalmazva sikerült is, elvégre a világ egyik legjobb csapatát szórta meg öt góllal, ami azért erős beköszönésnek számít a felnőttmezőnyben.

„Természetesen nagyon tisztelem a Ferencváros játékosait, de a pályán nem azon gondolkoztam, hogy ki áll éppen velem szemben, hanem a saját feladatomra koncentráltam. Az első gólomnál viszont emlékszem, kicsit meg is lepődtem, hogy az, amit a másodosztályban a NEKA-meccsein megszoktam, az az NB I-ben is működik.

Szabó az FTC után szombaton mindjárt a világ legjobb csapata, a Győr ellen is bizonyíthat. Szerinte azonban csak az után jönnek az igazán fontos feladatok.

„Most még jön az ETO elleni csata, amelyen felszabadultan lehet lubickolni, de utána következnek azok a meccsek, amelyeken van vesztenivalónk, és hoznunk kell a pontokat. Akkor, nyomás alatt, biztosan nehezebb lesz, de nem bánom, mert pontosan ezért örültem, hogy élvonalbeli csapatba igazolok.

A balatonboglári akadémiáról kikölcsönzött játékos már az első fellépésén megtapasztalta, hogy az NB I-ben mennyivel nagyobb az iram, és sokkal gyorsabban kell jó döntéseket hozni.

„Ez az, amit szeretnék minél hamarabb megszokni, szeretnék gyorsan belerázódni az NB I-es ritmusba, és amikor csak tudok, hasznára lennék a csapatank. Hogy utána mit hoz a jövő, azt meglátjuk.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN  [2]a sportági aloldalunkon.