- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Schäfer András Dunaszerdahelyen folytatja

Hivatalos honlapján jelentette be a DAC, hogy Schäfer András a klub első téli igazolása. A húszéves magyar középpályás a szezon végéig érkezett kölcsönbe, vételi opcióval.

A tehetséges futballista 2018 telén a Serie A-ban szereplő Genoához igazolt, ahol az ifjúságiaknál szerepelt, és néhány élvonalbeli összecsapáson az első csapat kispadján is helyet kapott. A felnőttek között a felkészülés során pályára is lépett.

A 20 esztendős U21-es válogatott fél évre írt alá  Fotó: DAC [1]

A 20 esztendős U21-es válogatott fél évre írt alá  •  Fotó: DAC

Az őszi idényt a Chievóban töltötte kölcsönben, ahol azonban a felnőtt gárda széles játékoskeretéből nem jutott be a kezdőbe, így főleg a második csapatot erősítette. Emellett a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő, újjáalakult U21-es magyar válogatottba is sikerült bekerülnie, melynek színeiben hat mérkőzésen lépett pályára.

„Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, igazán profi helyre érkeztem. Már első pillantásra nagyon jók a körülmények. Remélem, tudok segíteni  a csapatnak, szeretnék minél több percet a pályán tölteni” – nyilatkozta az DAC legújabb szerzeménye, akinek Kalmár Zsolt, Vida Máté és Vida Kristopher személyében három magyar csapattársa is lesz.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN  [2]a sportági aloldalunkon.