- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Short trackeseink kiestek a negyeddöntőben

Fotó: MOB/Szalmás Péter [1]

 •  Fotó: MOB/Szalmás Péter

Hétfőn ismét jégre léptek rövid pályás gyorskorcsolyázóink, Somogyi Barbara és Jászapáti Péter ezúttal a legrövidebb távon, 500 méteren szerepelt. A Jászberényi SE, valamint a Szegedi Korcsolyázó Egyesület reménységei igazán inspiráló eseményen vehettek részt a versenynapot megelőzően, elvégre az olimpiai bajnok Knoch Viktorral tarthattak, aki vasárnap a „Chat With Champions” program keretében látta el hasznos tanácsokkal a következő generáció versenyzőit.

Folytatták a curlingeseink is, a kanadai Nathan Younggal párban szereplő Nagy Laura, illetve a német Zoe Antes oldalán harcoló Szarvas Kristóf számára már a 12 közé jutás volt a cél a vegyes párosok viadalán. A magyar küldöttség tagjai közül utolsóként bemutatkozó Vincze Zsófia Krisztina a snowboard cross első csoportjában vette fel a küzdelmet 12 riválisával az elődöntőbe kerülés reményében.

19:45
Szarvas Kristófék nem jutottak 12 közé a curlingesek vegyes páros versenyében

Szarvas és német párja, Zoe Antes 8–2-re kapott ki az orosz Nyikolaj Liszakov és a francia Chana Beitone duójától, így nem került a 12 közé.

14:50
Nem jutottak elődöntőbe rövid pályás gyorskorcsolyázóink, a snowboardos Vincze Zsófia számára is véget ért a verseny

Somogyi Barbara harmadikként ért célba negyeddöntős futamában, +0.814-es lemaradással az első helyezett, kanadai Florence Brunelle és a szlovák Petra Rusnakova mögött. Jászapáti Péter is kiesett, mivel negyedik lett futamában. Jóllehet, bő négy tizeddel ment csak rosszabb időt, mint a még éppen továbbjutó, olasz Thomas Nadalini. Egyetlen snowboardosunknek, Vincze Zsófiának is befejeződött a hétfői versenynap. A magyar lány 10 pontot gyűjtve a 10. helyen végzett csoportjában crossban, az elődöntőhöz legalább 17 pontot kellett gyűjteni.

14:06
Somogyi Barbara és Jászapáti Péter is negyeddöntős 500 méteren

Mindkét rövid pályás gyorskorcsolyázónk második helyen végzett előfutamában, így továbbjutott a negyeddöntőbe.

12:18
Nagy Lauráék ismét nyertek, és a legjobb 12 közé jutottak a curlingesek vegyes párosviadalán

A magyar lány és a kanadai Nathan Young 8–4-re legyőzte a kínai Liu Tong és a török Selahattin Eser alkotta duót, a folytatásban pedig brit-cseh párossal néz farkasszemet.

A MAGYAROK HÉTFŐI PROGRAMJA:
SNOWBOARD. 11.00: leány cross (Vincze Zsófia Krisztina)
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA. 13.00: leány és fiú 500 m (Somogyi Barbara, Jászapáti Péter
CURLING (vegyes páros, 24-es tábla)
10.00: Nagy Laura, Nathan Young (magyar, kanadai) – Liu Tong, Selahattin Eser (kínai, török)
18.00: Zoe Antes, Szarvas Kristóf (német, magyar) – Chana Beitone, Nikolaj Lysakov (francia, orosz)

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 [2]aloldalunkon.