- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: elégedettség van, megelégedettség nincs – a női EHF-kupában edződnek a DVSC fiataljai

Nagyszerűen kezdett a női kézilabda EHF-kupában a DVSC-Schaeffler együttese, a hajdúságiak előbb Törökországban a Katsamonu vendégeként, majd hazai pályán a cseh Banik Most ellen győztek. Utána a német Thüringer ellen sima vereség következett a Hódos Imre Sportcsarnokban, de a továbbjutás szempontjából még így is kedvező pozícióban vannak a debreceniek. A nemzetközi sorozat főtábláján lejátszott három mérkőzésben közös, hogy valamennyi alkalommal jelentős szerepet kaptak a fiatalok. Az együttes vezetőedzője, Köstner Vilmost nyilatkozott róluk az utanpotlassport.hu [1]-nak.

Vámosi Panna az NB I-ben és az EHF-kupában is megszerezte az első góljait Fotó: Derencsényi István/DVSC Kézilabda [2]

Vámosi Panna az NB I-ben és az EHF-kupában is megszerezte első góljait  •  Fotó: Derencsényi István/DVSC Kézilabda

„A csapat ugyanolyan részének tartom az utánpótláskorú játékosokat, mint a rutinosabbakat. A nemzetközi porondon és az NB I-ben is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A nyáron igazolt juniorválogatott Vámos Petra nemrégiben sérült meg, viszont őt remekül pótolta a vele egyidős Borgyos Panna. De említhetném az időnként jól beszálló kapust, Szabó Dórát, az EHF-kupában többször remeklő Arany Rebekát, Petrus Mirtillt vagy az első góljait megszerző Vámosi Pannát – megjegyzem, el is fogyasztottuk az azért járó süteményt. Ők azok, akik mind az edzésmunkában, mind a mérkőzéseken mutatott teljesítményükkel egyre értékesebb tagjai a keretnek. Ugyanakkor ez nem megelégedettséget, hanem még nagyobb tüzet kell, hogy okozzon bennük.”

És amellett, hogy sok a fiatal, egyben sok a saját nevelésű játékos is, amelyre a DVSC-ben korábban szakmai igazgatóként is dolgozó tréner büszke lehet.

Köstner Vilmos szerint a fiataloknak hatványozottan fontos a nemzetközi szereplés Forrás. DVSC Kézilabda [3]

Köstner Vilmos szerint a fiataloknak hatványozottan fontos a nemzetközi szereplés  •  Forrás: DVSC Kézilabda

„Nagyon jó ez a 2000-es, 2001-es évjárat a debreceni utánpótlásban. Előbb jelenlegi másodedzőm, Vida Gergő, majd utódja, Győrvári Viktor végzett kiváló munkát a fiatalokkal, akiknek nem akármilyen lehetőség, hogy a felnőttkerettel edzhetnek, és ha eljutnak arra a szintre, be is mutatkozhatnak a nagycsapatban.”

Ahogyan kitűnő esély lehet az EHF-kupa szereplés is, a második számú nemzetközi sorozatban hat kőkemény meccset játszanak.

„Még a felnőtteknek is sok újdonságot, tapasztalatot hoznak ezek a meccsek, a fiatalokra ez hatványozottan igaz. Szokják a magas hőfokú meccseket, az egész atmoszférát, nagy téttel bíró szituációkban is a pályára kerülnek. Ez hosszú távon hatalmas értéket jelenthet nekik” – zárta a rutinos szakvezető.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [4] a sportági aloldalunkon.