UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-24 20:44

Jégkorong: Keresztes Levente (17) álomcsapatban és remek formában kezdte 2020-at

Nagyszerűen teljesít mostanság a Twin City Thunder 17 éves jégkorongozója, Keresztes Levente az NCDC elnevezésű amerikai juniorligában. Az U20-as vb-re sokat gondoló hokist a hét álomcsapatába választották. Honlapunknak úgy nyilatkozott: reméli, hogy az egész szezonban kitart a jó forma.

A Keresztes Leventével felálló Twin City Thunder háromból három mérkőzést nyert az amerikai NCDC juniorligában a múlt héten, az U20-as válogatott csatára ezeken a derbiken két gólt és három aszisztot jegyzett. Így nem véletlenül választották be a tengerentúli bajnokság múlt heti álomcsapatába. A korábban a MAC-ban tizenkét esztendőt lehúzó jégkorongozó kitűnő formában játszik hétről hétre, amennyiben csak a 2020-as, tehát az idei meccseit vesszük számításba, azt látjuk, hogy nyolc mérkőzés alatt tizenhárom pontig jutott.

Keresztes Levente (17) jól érzi magát a tengerentúlon Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Keresztes Levente (17) jól érzi magát a tengerentúlon Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
„Nagyon örülök a mostani formámnak, de tudom, hogy még ennél is többre vagyok képes – vallja be a 17 éves hokis. – Jól érzem magam Amerikában, szerencsére sok jégidőt kapok, amivel igyekszem élni. Megtaláltam a közös hangot az együttes legjobb játékosaival.” De vajon mi áll a kiváló teljesítmény hátterében? „A kijevi U20-as vb-nek tudom be, hogy azóta sokkal jobb az önbizalmam. Az egész csapat kiválóan teljesített azon a tornán, én is olyan hangulatban tértem vissza a klubomhoz, hogy na most megmutatom mindenkinek. Szerencsére az első sorban számítanak rám, így mérkőzésről mérkőzésre bizonyíthatom, hogy helyem van a keretben. Ez nem könnyű errefelé, hiszen eddig már 37 mezőnyjátékos kapott szerepet nálunk a jelenlegi szezonban, ami rengeteg. Magyarországon nincsen ekkora verseny a jégidőért, úgyhogy ezt gyorsan meg kellett szoknom. Nincs igazán nagy titkom, úgy gondolom, ha dolgozom az edzéseken, és figyelek arra, hogy normálisan kajáljak, akkor tarthatom ezt a formát. Itt nincsen lehetőség formát időzíteni, folyamatosan ugyanazon a szinten kell játszanod, vagy hoznak a helyedre valaki mást.” De mit jelent ez a számok nyelvén? „Nem szeretem számszerűsíteni a céljaimat, de jó lenne olyan ötven pont környékén befejezni a szezont. Remélem, a csapatommal bejutunk a playoff-ba, majd az idény végén minden erőmmel segíteni szeretnék a válogatottnak az A divíziós U20-as vb-n.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági alodalunkon.