- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: Székesfehérváron szerepel az NBA akadémiák válogatottja

Csütörtökön kezdődik a Szent István-kupa. A 16 éven alulikak számára kiírt torna sztárcsapata az NBA akadémiák válogatottja lesz. Ilyen műhelyekből hét működik a világon, így lesznek a keretben Japánból, Afrikából, Európából és Dél-Amerikából is játékosok.

Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy a válogatottak mellett ott lesz a kezdetek óta minden évben induló spanyol Real Madrid, a német Bayern München és a címvédő olasz Stellazzurra Roma is.

NBAAcademy_511x365_acf_cropped [1]

Molnár Tamás főszervező elmondta, hogy Ázsia két legerősebb kosárlabdanemzetét, Iránt és Kínát régóta szerették volna meghívni, most végre sikerült. Jelezte, hogy rajtuk kívül az Európa Liga első három helyezett klubja is jelen lesz, ezzel az U16-os korosztályban a kontinens legrangosabb tornáját rendezhetik meg, immár nyolcadszor.

A tornán szereplő nyolc együttest két csoportba osztották a szervezők. Az A jelű kvartettbe került a Bayern München, a Real Madrid, a kínai válogatott és a magyar A válogatott, míg a B jelű négyesbe osztották a Stellazzurra Romát, az NBA Academyt, az iráni válogatottat és a magyar B válogatottat.

Az első három napon a csoportmeccseket rendezik meg, míg vasárnap a helyosztókra kerül sor.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.