UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-01-28 19:34

Vívás: a 14 évesen leukémiában elhunyt Révész Mártonra emlékezve fektették le Gödöllőn az új terem alapkövét

Ünnepélyes keretek között zajlott kedden a gödöllői vívóterem alapkőletétele; az eseményre a sportág egykori és jelenlegi nagyjai is ellátogattak, s méltón megemlékeztek a 2017 júniusában elhunyt Révész Mártonról, akinek minden álma volt, hogy szép, felújított teremben edzhessen.

Kedden ünnepélyes keretek között lefektették az új, gödöllői vívóterem alapkövét. A jeles eseményen többek között részt vett a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint a világbajnoki ezüstérmes kardcsapat további két tagja, Gémesi Csanád és Decsi Tamás, illetve edzőjük, Decsi András, továbbá Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes vívó, a Nemzet Sportolója is. Mindannyian együtt tapsoltak a Gödöllői vasútállomás Királyi várójában, amikor Csampa Zsolt szövetségi elnök bejelentette, hogy az építkezés megkezdődik, és ha minden a tervek szerint halad, az év végén átadják a város új vívótermét – olvasható az NSO-n.

A következő generáció minden igényt kielégítő körülmények között készülhet majd Gödöllőn Fotó: Koncz György/Nemzeti Sport
A következő generáció minden igényt kielégítő körülmények között készülhet majd Gödöllőn Fotó: Koncz György/Nemzeti Sport
„Évtizedes álom valósul meg nemsokára. Az új vívóterem otthont ad a magyar vívásnak, a gödöllői vívóknak. Bízom benne, hogy sok bajnok nő fel ezeken a pástokon” – mondja az elnök. Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Sárfalvi Péter, az EMMI helyettes államtitkára és Gémesi György, Gödöllő polgármestere is – előbbi inkább az utánpótlás-nevelés és a létesítményfejlesztések fontosságát hangsúlyozta, utóbbi pedig a múlt, a hagyomány ápolása és folytatása mellett kiemelte: a jelenlévőket, a vívás szerelmeseit ezúttal is közös cél vezényel. A résztvevők megemlékeztek a 2017 júniusában – 14 évesen – leukémiában elhunyt GEAC-os Révész Mártonra, akinek minden álma az volt, hogy szép, modern létesítményben edzhessen... „Az új terem hatalmas előrelépés számunkra. Tíz éve egy kicsinyke vívóteremben készülünk, azt megelőzően pedig egy még kisebb, alagsori terem volt a bázisunk – mondta el a világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Gémesi Csanád. – Biztos vagyok benne, hogy ugrásszerűen nő a gödöllői vívók száma az új terem átadása után. Köztük már nem lehet ott Révész Marci, aki klubunk egyik nagyon tehetséges tagja volt. Magyar bajnoki érmesként helye van és helye is lesz a gödöllői vívók között. Ápoljuk az emlékét: sokszor gondolunk rá szomorúsággal, ugyanakkor ott az öröm is a szívünkben, hiszen ismertük őt, közénk tartozott.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.