UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-01-31 20:19

Kosárlabda: az NKA Pécs, a Honvéd és a Falco is győzelemmel nyitotta a juniorbajnoki rájátszást

Elkezdődött a fiú junior kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszása, amelynek nyitómeccsein a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs, a Budapesti Honvéd és a Falco KC Szombathely is győzelmet aratott. A legjobb statisztikai mutatókkal a pécsiek kiválósága, Nnaji James Ugochukwu büszkélkedhet, aki 33 pontot és 18 lepattanót szerzett.

Nnaji James Ugochukwu 33 pontot és 18 lepattanót szerzett a Debreceni KA ellen Forrás: ratgeberakademia.hu
Nnaji James Ugochukwu 33 pontot és 18 lepattanót szerzett a Debreceni KA ellen Forrás: ratgeberakademia.hu
Elkezdődött a fiú juniorkosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása; a négy nyitómeccsből hármat is lejátszottak. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs otthonába a Debreceni KA érkezett, és hiába nyerték meg a vendégek 23−21-re az első negyedet, a folytatásban magabiztosan teljesítettek a baranyaiak, akik így 84−66-os sikert könyvelhettek el, ezzel a tabella harmadik helyére ugrottak. A pécsiek sokat köszönhetnek centerüknek, Nnaji James Ugochukwunak, aki 33 pontot és 18 lepattanót jegyzett a találkozón, és ezek a statisztikák is eredményezték az 52-es hatékonysági mutatóját. A Budapesti Honvéd a Vasas Akadémiát fogadta. Ezen a mérkőzésen is a vendégeké lett a nyitófelvonás (22−15), a győzelmet mégis a Honvéd könyvelhette el: 80−69. A Falco KC Szombathely könnyed győzelmet aratott hazai pályán a Szolnoki KA fiataljaival szemben: Váradi Attila tanítványai 78−51-re nyertek. Az alapszakaszban brillírozó, listavezető Alba Fehérvár vasárnap, a Budapesti Honvéddal szemben, míg a sereghajtó Zalakerámia ZTE KK szerdán, a Vasas Akadémia ellen mutatkozik be a rájátszásban.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 1. Alba Fehérvár 6 győzelem−0 vereség 2. Falco KC Szombathely 6 győzelem−1 vereség 3. NKA Pécs 5 győzelem−2 vereség 4. Budapesti Honvéd 4 győzelem−3 vereség 5. Szolnoki KA 4 győzelem−3 vereség 6. Vasas Akadémia 1 győzelem−6 vereség 7. Debreceni KA 1 győzelem−6 vereség 8. Zalakerámia ZTE KK 0 győzelem−6 vereség

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.