- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Rövid pályás gyorskorcsolya: a fiúváltó jutott legtovább a junior-vb második napján

A nyolcfős magyar csapat Fotó: Szabó Krisztián [1]

A nyolcfős magyar csapat  •  Fotó: Szabó Krisztián

A rövid pályás gyorskorcsolyázók bormiói junior-világbajnokságának második versenynapján is igyekeztek a legjobb formájukat mutatni a magyar fiatalok. Szombaton a fiúk és lányok 1500 és 500 méteres döntőit, valamint a váltók 3000 méterének elődöntőit rendezték. A lányok 1500-án Somodi Maja hetedikként végzett a harmadik elődöntőben, így nem jutott tovább. A számot a koreai Kim Dzseon-Hi nyerte. A fiúknál Jászapáti Péter hasonlóan járt, mit Somodi, ő hatodikként nem jutott tovább az elődöntőből, a fináléban itt is koreai, Kim Te-szung győzött.

500 méteren egyik nemben sem volt magyar érdekeltség az elődöntőkben, a lányok mezőnyében a holland Xandra Velzeboer lett a junior-világbajnok, a fiúknál a koreai Li Dzseong-min.

A Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Szász Attila, Talabos Attila összeállítású fiúváltó a 3000 méter elődöntőjében az Egyesült Államok és Korea csapata mögött végzett harmadikként, így vasárnap a B döntőben indulhat. A magyarokat megelőző két váltó mellett még az oroszok és a japánok szállnak harcba a világbajnoki címért. A lányoknál holland, olasz, koreai és orosz váltó szerepel majd az A döntőben.

Vasárnap a váltók döntői mellett az 1000 méteres versenyeket rendezik még, amelyekben Talabos Attila, Nógrádi Bence, Somodi Maja és Somogyi Barbara még egyszer biztosan rajthoz áll.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.